Det finns inga dåliga väder – reklam & tävling

Gore-Tex

Det finns tillfällen då man går in med underskattning kring omständigheterna. När man tänker att ”äh, jag ska ju bara…” och ”det där har jag ju gjort förut”. Det är när man sedan står mitt i skiten som det går upp för en att det där med lite planering och sunt förnuft varit fint.

I det här vindskyddet, vid Visjön i Jämtland, satt jag och försökte torka och tina efter den blötaste och kallaste cykeltur man kan tänka sig. Det var ju bara en dagstur på cykel, ett par mil till fjälls. Vad kan gå fel? Tunna nätskor, träningsbyxor som sög upp varenda vattendroppe och en träningströja i vilken vinden blåste rakt igenom. Efter vindskyddet skulle vi tillbaka till bilen. En mil bort i fjällterrängen.

Visjöns vindskydd

Det är väl så man lär sig antar jag. Den hårda vägen. På gott och ont. Och ingen är ju fulländad från början. Jag är verkligen inte fullärd, även om upplevelser som ovan duggar allt glesare nu. En stor dos erfarenhet och bättre utrustad garderob har gjort susen. För att möta skitväder, kyla, värme, sol och ruffiga miljöer.

Visst, bra grejer kostar mer men så är det i mina ögon en långtidsinvestering. Det kanske rentav lönar sig på sikt. Istället för att köpa tre medelmåttiga plagg på fem år så köper man ett. Som håller. I tio år.

Och då tänker en knappt på dem. Man går kilometer efter kilometer och njuter av miljöerna istället för att tänka på att man är blöt om fötterna. Som min vandring till Lunndörrspasset i Jämtland i höstas. Blött på utsidan. Torrt på insidan.

Dryden på fjällvandring i hällande regn

Så. Som Gore-tex säger. Att tänka på den bästa stunden. Det här var en av de bästa stunderna förra året. För mig handlar de inte enbart om solskenshistorier från världens mest lyckade fjällturer under klarblå himmel. För mig räknas alla turer. För mig har alla väder sin charm. För mig gör det inget om det spöregnar och jag måste trampa mig genom en blöt myr. För när jag kommer tillbaka hem så är jag torr, så när som svettdropparna längs ryggraden.

Gore-tex ja. Det här är ett reklaminlägg med dem och det pågår just nu en tävling med väldigt fina upplevelser på prisbordet. En ljusmålningsresa till Island, kurs i utomhusfotografering i Skottland eller en festival-weekend i England. Personligen tycker jag ju att fotokursen i Skottland låter fantastiskt spännande så det blir nog mitt val av de här tre. Plus en uppsättning kläder för ändamålet. Ryktet säger ju att de brittiska öarna har lite varierande väder. Så att säga.

Vad hade du valt och vad är bra väder för dig?

Klicka på filmen för att komma till tävlingen. Syns inte filmen? Testa att inaktivera din annonsblockerare.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.