Ledig dag. Semester. Från ordinarie jobb. Och då kör jag uppstigning klockan 05 skarpt. Låter kanske osexigt men om tåget mot Stockholm rullar ut klockan 05:46 så är det inte så mycket annat att göra.

Jag hoppade upp på cykeln “mitt i natten” och tog en ganska härlig tur in mot tågstationen. Från Skärgår’n, över broarna och längs Strandgatans trafiktomma gator. Byggarbetsplatsen Storsjö Strand, stans kanske blivande finaste bostadsområde, låg även den tyst och öde.

Dryden på cykelBadhusparken Östersund

Tåget stod inne och belöningen blev min efterlängtade tysta kupé, 1:a klass och en frukost serverad vid min plats. Precis vad jag behövde medan vi rullade söderut längs vindstilla sjöar och ett Sverige som inte riktigt vaknat än. Knappt jag heller. Tänkte använda restiden till att bloggjobba men jag somnade. Förmodligen det jag behövde efter den där uppstigningen.

GällöSJ Frukost

Idag blir det så Stockholm och meetup med andra resebloggare. Dels vid lunchtid men ikväll är det resebloggarevent på Sheraton. Det brukar ju vara några sådana per år och jag försöker åka ner på de jag kan. Som idag. Ska bli riktigt kul att träffa många av dem (er!) igen.

Fortsättning följer. Jag berättar mer i morgon.

12 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här