Prisa sommaren, bloggarna och Dryden!

Långhelgen är till ända och vilken veckoavslutning det blev! I fredags åkte jag ner till Stockholm för en av de större festligheterna när det kommer till event för resebloggare. Travel & Lifestyle Nordic höll Summerparty 2017 och hade samlat massor av nordiska resebloggare och influerare. Som vanligt var det massor av bekanta ansikten på plats men också några ”nya” (ansikte mot ansikte vill säga, bloggarna följer jag ju).

Jag landade i stan framåt 11-tiden och den sprudlade verkligen av sommar! Efter lite klädinköp i city begav jag mig mot Quality Hotel ute vid Globen, där natten skulle spenderas. Helt okej läge, bra prisnivå, fräscht och modernt. Men, ännu ett i raden av hotell med ganska tråkig frukost och så fanns det inget skohorn på rummet. Snark.

Quality Hotel Globen

Eventet då?

Well, de sparade inte på krutet i december och inte den här gången heller. Schweiz turistbyrå var storsponsor tillsammans med Royal Caribbean samt både polska och spanska turistbyrån. Fokus på den här tillställningen var film och rörlig media. Direkt vid ankomst delades vi in i lag som sedan skulle ut på stan och utföra diverse uppgifter, som då skulle filmas och postas på Instagram. Som att dansa runt en lyktstolpe sjungandes Små Grodorna, sjunga den gamla radioplågan Macarena på Centralen, spela en schweizisk låt tillsammans med en gatuartist. Och så vidare. 

Mitt lag slutförde alla uppgifterna på minuten innan deadline och sedan var det bara att mingla vidare och invänta juryns dom. Mat, dryck, dessert och snacka runt med alla bekanta och obekanta ansikten Jag har vanligtvis svårt för minglande men här är samtalsämnena sällan tråkiga. Lägg på presentationer av de olika destinationerna (Schweiz och Karibienkryssning – ge mig!) plus att Daniel Goz var på plats och hade en dragning om sin verksamhet. Ja men ni vet, Dantorp Aviation på Youtube

Dantorp Aviation

Prisutdelningen då?

Innan lagtävlingen avslöjades delades det ut diverse priser till bloggare och influerare. Och alltså, det är ju en jävligt fin känsla när en hör juryns motivering av utmärkelsen ”King of Youtube SEO” följt av ”DANIEL RYDÉN!” som pristagare…

King of Youtube SEO
Foto: Lisa / Livet från den ljusa sidan

King of Youtube SEO

Och vilket pris sedan! Jag kan säga så mycket som att det förmodligen blir Island och/eller Nordamerika framöver. Jag tänkte mig ju en lite lugnare höst men den där idén får jag nog revidera. Men angående utmärkelsen så ja, flygfilmerna på min Youtube-kanal går så galet mycket bättre än de andra. Skitkul, eftersom jag själv gillar att titta på sånt!

Andra pristagare under kvällen var rutinerade Lisa på Livet från den ljusa sidan (Master of Facebook video), Rania på Northbound Journeys (Queen of video footage) som var på sitt första resebloggevent och Evelina på Earth Wanderers (Explorer of the world) som var på en avstickare i Sverige mellan sina världsutforskningar. Även Göran vann pris, han som hänger bakom kulisserna på Discovering the planet (och som just nu håller på att få mig att fundera på att köpa drönare). Utöver detta vann Veera Bianca och Norrskenet för sina Instagram-konton.

Lagtävlingen då?

Ja, det blev faktiskt två lag som vann, bland annat mitt lag! Helt osannolikt att kamma hem två riktigt fina priser på samma kväll. Sedan återstår att se om resan till Schweiz (priset alltså) blir genomförbar eftersom jag bortrest (…) när de tänkta datumen är. Jag hoppas verkligen, så fortsättning följer…

Kvällen led mot sitt slut, en efter en droppade folk av. Tillslut tog även jag mitt diplom under armen, gick ut i Stockholmsnatten och åkte mot hotellet. Jag somnade gott. Som nybliven pristagare och med tankar på vart jag ska åka i höst.

Ni vet, den där så kallade lugna hösten…

Globen

Fler som bloggat om eventet är Freedom Travel, Livet från den ljusa sidan, Norrskenet, Fantasy Dining.

15 KOMMENTARER

  1. Inget skohorn på rummet!? OMG!? WTF!? Haha!
    Stort grattis till priset, det var roligt att du vann något. Jag gillar din blogg, det brukar vara kul här.

  2. Stort GRATTIS till ett välförtjänt pris!!! Ja, nu tänkte jag väl i första hand på Youtube-priset, även om vinsten i lagtävlingen förstås oxå var välförtjänt 😉

    • Haha, tack tack och grattis själv! Hoppas verkligen att Schweiz-resan går att lösa på andra datum än de tänkta. Vore en helt fantastisk resa tror jag! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.