Stockholm, Hobo och ögonblick från helgen

Även om huvudtemat för helgen i Stockholm var sommarfesten med resebloggare så hann jag med lite halvt turistiga saker också. Ni vet, strosa runt utan några krav och (nästan) utan någon stress. Det är ju då den här stan är som bäst. När man bara kan njuta och inhalera allt det fina som finns är. Som ni kanske vet har jag de senaste åren haft ett ganska trasigt förhållande till Stockholm, men jag börjar ana att det har att göra med jobbresor, förorter, gråa novemberdagar och slaskiga februariresor.

Reclaim Stockholm alltså och då gör det inget att kliva ut i 23°C och solsken. Fredagen och några timmar innan eventet bjöd på en fotosession i Gamla Stan, meetup över lunch med ett knippe resebloggare som avslutades med en ganska fattig Wallenbergare på tallriken vid ett av turiststråken. Jaja, vi ska väl alla gå på den niten någon gång men jag noterar också vart jag inte ska gå framöver.

Cathinka på På Vift har många fina bilder från hela vandringen, jag anslöt först på slutet.

Gamla Stan Tyska Kyrkan, Gamla Stan Förfriskningar i Gamla Stan

Jag bodde på Quality Globe, ute vid Globen. Ett helt okej hotell för helt okej pris, ett standardhotell kan vi kalla det. Bra läge, nära tunnelbanan och tio minuter från T-Centralen. Skön säng, bra rum, bra fart på wifi men helt utan skohorn och en ganska tråkig frukost. Sova här igen? Ja, faktiskt. Jag är redan uppbokad på jobbresa hit efter sommaren. Så kan det gå. Fixar ni ett skohorn då, Quality? Pretty please?

Quality Globe Globen, Stockholm

På lördagen, några timmar innan hemresa, körde jag också en meetup och även då med några resebloggare. Vi tog en brunch på Hobo vid Brunkebergs Torg. Jag var ganska nyäten på frukost men tog ändå in en Banan & yoghurt (brynt smör & mandelkaka, lönnsirap, mandel). Satt onekligen som ett smäck där i sommarvärmen. Svepte eventuellt några glas vatten också, kändes som att det behövdes efter att jag slirat med några glas av det schweiziska vinet kvällen innan…

Lina har också bloggat om Hobo, precis som Livet från den ljusa sidan.

Brunkebergs Torg förresten. Inget ställe man kanske tänker på direkt men grymt bra läge. Mitt i smeten och ändå förhållandevis lugnt, ett par hus bakom hetsiga Sergels Torg och några kvarter ovanför stimmiga Drottninggatan, plus närhet till Kungsträdgårgen och allt annat i city.

I det här kvarteret låg för övrigt en Scandinavian PC Systems-butik (nuvarande Visma) när jag var i Stockholm andra gången i mitt liv, 1994. Själv bodde jag då på Sergel Plaza och var nyförälskad. I nya datorn vi precis fått hem. Jag såg allt som eventuellt hade med datorer att göra. Allt. Det har hänt lite sedan dess. Både med mig och kvarteren.

Hobo StockholmDessert på Hobo

Det började sedan bli dags att runda av vistelsen så jag vandrade bortåt centralstationen. Med 1:a-klassbiljetten i högsta hugg tänkte jag hänga en stund i SJ:s lounge på Centralen. Som visade sig vara stängd på lördagar. Ridån.

14:15 rullade tåget norrut och det kändes nästan lite trist att lämna stan den här gången. Det fanns mer att ge så kanske kanske är det ett gott tecken på att känslorna kanske vänder framöver. Kanske hittar vi tillbaka till varandra, jag och den där stan. Å andra sidan lätt att säga när man vet att det väntar tolv grader och nordvästanvind i Östersund, sex timmar senare och 60 mil norrut.

Inget fel i det. Kan vi låtsas.

Stockholm - Vasagatan

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

    • Ja, det börjar vända även för mig Marina. Jag tror jag behöver fler sommardagar i stan med planlöst strosande och gott sällskap. 🙂

  1. Alltså brunkebergstorg. Hur bra läge som helst. Historiskt jättefint. Var på stadsvandring för boken sodomoäpplet å då var d torget med. Och varför har man förstört det?! Fattar int hur det kan vara så intetsägande nu.

    • Det var byggarbetsplats där nu, precis som grannkvarteren med Sergels Torg och hela skiten. Ja, ganska tråkigt men förhoppningsvis kanske det kan bli lite mer livat framöver!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.