In Sweden we call it Norge

Det där med Norge ni vet. Nu är det andra helgen på rad som jag hänger hos grannarna i väst men den här gången har jag bytt Svalbards karga landskap mot landets totala motsats. Grönskande ängar, klarblå himmel, sommarvärme av sällan skådat slag och allt det där vackra som vissa kanske åker till Nya Zeeland för att se.

Så, ursäkta alla Svalbard-suktande läsare. De inläggen dröjer några dagar till. 

Jag springer alltså St Olavsloppet med en jobbets IT-avdelning. Det här loppet följer St Olavsleden och går i år från Östersund till Trondheim (och andra år springer en åt motsatt håll). Även den här gången lyckades jag få tag på ett par-tre sträckor på norska sidan. Inte så konstigt, det är helt galet vackert här, när juni lagt sina händer på landskapet och format det som i en saga.

Leirådal i Norge

Löpningen då? Jag sprang sträcka 34, från Leirådal till Stiklestad, och var beredd på en hyfsat flack bit på 6 kilometer, utan närmare research. Den började med en seg 40-metersstigning första 800 meterna och sedan var sträckan mer kuperad än jag trodde. Tungt, men när en kilometer återstod rullade det på utför och jag fick njuta av skönt steg och bra tid. 4:27-tempo totalt sett tycker jag är helt okej!

Målgång i LeirådalMålgång i Stiklestad

Fantastisk dag idag som vi nu avslutat med middag i ganska mysiga Levanger och så laddar jag vidare för i morgon. Då ska jag köra dubbelsträcka från Steinviksholmen – Framnes – Stjørdal på totalt 16,4 kilometer. Pappret med banprofilen skvallrar om en 100-meterstigning mellan 2,1 till 4 km.

Fokus på rimligt tempo med andra ord, det är drygt 12 kilometer kvar efter den där pärsen, även om sista halvmilen mot Stjørdal är ganska förlåtande. Just den biten har jag sprungit två gånger förut så jag vet vad som väntar.

Banprofil - St OlavsloppetLevanger, Norge

Lite sömn på det här så ska det nog gå bra! Fler som sprungit eller vandrat St. Olavsleden?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

    • Det ÄR ett roligt lopp! Nu har jag i och för sig bara kutat i Norge de gånger jag varit med men det som ger en extra dimension är ju att det krävs lite med växlingar och logistik. Har haft en grymt bra lagledare i år, inga missöden alls! Skrapa ihop ett SAS-gäng med TRD (och värva mig?)! 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar
Skriv ditt namn här