Smitare, fega kräk och bilmarodörer

Efter ett besök på badhuset i Östersund var jag redan orimligt låg på positiv energi. Ni vet, när Storsjöcupen är i stan och det är en miljard ungar på badet samtidigt som en själv. Vad gör man inte för familj och släkt? Nåväl, bastun blev den sista utvägen för lite lugn och ro. Där satt jag rekordlänge.

Att då komma ut till bilen och beskåda ett mäkta makabert dörruppslag i passagerardörren fram gjorde mig inte direkt på bättre humör. Jag kan ärligt talat inte komma på senaste gången jag var så kreativ med svordomsramsor som då. Hade nog behövt tugga i mig ett par-tre kubik med tvål efter de minuterna jag lackade (no pun intended) som mest.

Det som gör mig så jävla arg är att folk är så jävla fega. Det finns inte en chans i helvetet att det där dörruppslaget gått obemärkt förbi vilket alltså gör att vi har en smitare att svära åt. Fega ynkrygg som inte ger sig till känna. Inte en minsta antydan till ursäkt och inte ens ett falskt telefonnummer jag kunde ringa upp.

Det här har kostat mig ett antal timmar för polisanmälan, kontakt med försäkringsbolag, besök hos bilverkstad och då är inte ens bilen inlämnad och åtgärdad än. Ska vi börja prata om självrisken också?

Äh, jag orkar inte.

Hoppas du får punktering på en ödslig skogsväg och måste vänta tretton timmar på bärgare, din satans jävla mupp.

Dörruppslag

(Ja, bilen är numera tvättad.)

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

  1. Sååå trist … och dåligt! Innan vi gav oss av på vår Europa-resa körde nån på vårt fotsteg när vi stod parkerade. Det är fortfarande trasigt … 😉

    • Ja, man kan ju lämna det också. Det är ett alternativ. Men vi måste ju fixa skiten förr eller senare ändå, eftersom bilen ska lämnas tillbaka om drygt två år. Bara så jävla illa när folk skiter i andras grejer.

  2. Jag fattar inte hur man kan vara så hejdlöst oförsiktig på en parkering att man orsakar något sådant. Ett av många skäl till att jag alltid försöker parkera så långt bort från målet som det bara är rimligt…

    • Ja, samma här. Vanligtvis. Men så är jag väl också emellanåt ganska naiv och tror generellt sett gott om folk. Det ska jag nog sluta med…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.