Storsjöyran från fotodikets synvinkel

Så var Storsjöyran i Östersund över för den här gången och ni som hängt med på Instagram Stories har sett bilder och filmer från lite här och var. Det blev häng i fotodiket på ett antal konserter då jag fotade åt Festivalphoto och eventuellt någon öl mellan akterna.

En väldigt lugn och städad festival överlag, med undantag för några ingripanden jag såg (vore väl konstigt annars), ett varierat utbud av artister men inget som jag kände stod ut särskilt extra. Jag upptäckte Skott och Tom Odell som kommer landa i en av mina Spotify-spellistor, insåg att Pet Shop Boys var svintråkiga, uppfattade Europe som rutinmässigt energiska (och roligast att fota!) och bestämde mig för att Charta 77 sög ganska hårt. ”Det var 20 år sedan vi spelade på Yran sist!” sa de när de klev på. Ja, det var nog minst lika längesen de repade också. Nja, de var inte min tekopp men man kan inte gilla allt heller.

Enligt uppgift ska det ha varit 34000 personer som var inne båda dagarna, vilket spontant känns ganska lite men då gissar jag också att vädret ställde till det en del på fredagen. Då såg det ut så här strax innan Pet Shop Boys skulle kliva på framåt 00:30…

Regn på StorsjöyranFotodiket vid Stors Scenen

Om fredagen var blöt och kall så var lördagen desto trevligare. Strålande solsken, mer folk och härligare atmosfär. Jag inledde med att fota Säkert, Tom Odell, Laleh, Charta 77, presidenttalet och så Europe som var årets avslutningsakt. När Europe-sessionen i diket var slut tog vi en sväng runt folkhavet och fångade giget från lite andra vinklar.

Storsjöyran i ÖstersundÖstersund - home of eventsJämtland och presidenttaletEurope på Storsjöyran

Fullt med folk, bra tryck och en riktigt fin avslutning på Storsjöyran 2017. Och så strosade vi hemåt i sommarnatten, när Europe klivit av scenen. Det som känns lite märkligt är ju att det här blev starten på min semester, Storsjöyran brukar ju tvärtom vara avslutningen. Nu ska jag försöka njuta, packa väskor inför resor, spela lite golf och bara vara.

Och blogga. Så klart.

Någon mer som var på Storsjöyran i år?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.