Vecka 29, Östersund och semi-hemester

Så passerade ännu en sommarvecka. Eftersom vi i år valt att spendera juli på hemmaplan och samtidigt jobba så har det blivit lite av en semi-hemester. Och istället för att flänga land och rike runt så har folk fått komma till oss. Det har inte gjort direkt ont.

Vi har umgåtts, ätit goda middagar, spelat sällskapsspel, eventuellt druckit några öl, tränat, spelat golf (min livs sämsta runda…), grillat och snackat skit om allt och ingenting. Lite som det ska vara. Östersund i sig har levererat både okej väder, avancemang i Europa League med tillhörande folkfest, matmarknad med italiensk stämpel och magiska solnedgångar.

Det känns lite som att stan toppar sommaren nu. Folkfester som avlöser varandra med fotboll, matmarknader och Yranstråket som drog igång i fredags. För en gångs skull är jag dessutom i stan när det händer något, då jag vanligtvis flytt fältet den här tiden på året.

Så. Vad som hände. Snapshots från vecka 29, Östersund och semi-hemester.

Vagabond
När resekunskaperna sätts på prov. Vi spelade Vagabond tre gånger. Jag vann inte en enda gång. Gör om. Gör rätt.
Gelato eller glass?
”Frösö Gelato” som det heter på Frösö Park Hotell. Har inte förstått varför folk börjat slänga sig med ”gelato” när det i själva verket handlar om helt vanlig glass? Eller även sorbet, som den vita kulan här är. Hur som helst – gott var det. Mycket gott!
Milen på 47
Sommarträningen fortsätter och när jag tänkte ta ett lugnt pass rusade jag iväg och gjorde milen på 47. Som ett smäck. Det finns fart i benen, onekligen. Dessutom snittar jag på över två mil per vecka, precis som jag planerat!
ÖFK slog ut Galatasaray
Östersund slog ut Galatasaray ur Europa League. Okej. Vi tar det en gång till. Östersund slog ut Galatasaray ur Europa League. Åtta-tio tusen personer såg returmatchen i Istanbul på storbildsskärm. I Östersund. Det!
Italiensk matmarknad i Östersund
Den italienska matmarknaden tågade in på Östersund och tog med sig medelhavsklimatet till stan. Det tackar vi för. Både vädret och maten. Mer sånt här!
Italiensk matmarknad i Östersund
Pasta, pasta och pasta! Att sitta på Stortorget och luncha italienskt. Fint är det. Mycket fint.
Katarina från Äntligen Vilse
Jag blev turist i min egen stad när Katarina från Äntligen Vilse gjorde halt och släpade runt mig i Östersund. Det är nyttigt att få den vinkeln ibland också.
Katarina från Äntligen Vilse
…och det blev en hel drös med Instastories under den här helgen!
Grilla en sommarkväll
Sedan rundade vi av alltihop med en fantastisk kväll vid Forsaleden. Jämtländsk magi på högsta nivå!
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

    • Ja, det har varit nice att se Östersund från sommaren faktiskt. Inget lopp planerat i Stockholm dock. Tänkte halvmaran i början av september men vete tusan om jag syr ihop logistiken. Ska du springa något?

  1. Borta bra, hemma bäst?
    Jag trivs att vara borta och uppleva nya platser, nya saker, men faktum kvarstår. Det är svårslaget att få krypa ner i vår nya sköna säng på kvällen och sen vakna på hemmaplan.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.