Att turista i sin hemstad

Jag säger ofta att jag fortfarande, efter över 15 år i Östersund, ser mig som turist i den här stan. Och det är sant. Vissa saker vänjer jag mig aldrig vid. Som att gå i stan och se fjällen. De där magiska, fantastiska och eroderade skapelserna som vräker sig ut bara några mil bort. Eller att jag har strandpromenad från lägenheten till city. Eller att solen knappt går ner från maj till augusti.

Fast ibland är det bra att få bli turist på riktigt. Som när min resebloggarkollega Katarina från Äntligen Vilse var på besök i stan för ett par helger sedan. Förutom att knalla runt i city så tog vi även en liten miniroadtrip. Vi åkte ut på Frösöns vidder och höjder för att beskåda fjällhärligheter, stå i rapsfält och förundras över hur jävla vackert det faktiskt är här.

Jag tänker inte skriva så mycket mer utan bara ha lite showcase. Det här, mina damer och herrar, är Östersund, Frösön, Jämtland och fjällvyer en julidag 2017.

Hjärta på den, eller hur?

Östersund och Frösön Katarina på ett fält framför Storsjön och Oviksfjällen Oviksfjällen bortanför Frösön och Storsjön Äntligen Vilse / Katarina med kameran Rapsfält på Frösön

Dryden på Frösön. Foto: K. Wohlfart / Äntligen Vilse
Foto: K. Wohlfart / Äntligen Vilse

Föregående inläggVlogg: att flyga till Svalbard
Nästa inläggVykort från Kotor
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.