Regnade ni bort i juli eller?

Så har ännu en månad passerat och den här gången kallade vi den för juli. För många är det här semestermånaden men för min del var det faktiskt i det närmaste tvärtom. Det blir sensemester i år så juli gick mestadels åt till att höra regnet smattra mot kontorsfönstren. Men det måste väl ha hänt något mer? Let’s take en återblick och årets sjunde månadssammanfattning.

När juni blev juli befann jag mig i Norge. Månadens första dag spenderade jag i löparskorna och mastodontsträckan på 16,3 kilometer från Steinvikholmen till Stjørdal. Eventuellt den jobbigaste löptävlingen jag gjort. Eventuellt en av de vackraste jag gjort också. Norge, ni vet.

Steinvikholmen

Jag bloggade om Svalbard. Om hur vi paddlade och gjorde toppbestigning och om hundspannsturen vi var helt själva på. Det kanske inte ser ut som det sexigaste stället där i barmarksskrud och tunga gråa moln men ack vad härligt det var att vistas där ute på vidderna. Fantastiska landskap som nästa gång ska upplevas i vinterskepnad. Vem är på?

Svalbard

Det blev också en del hårda ord i juli. Över vädret? Nja, inte primärt eftersom jag ändå huserade i det tomma kontorslandskapet i stan. Det fanns två andra rejäla bajsmackor som sög massa energi. Dels när någon riksidiot slog upp sin bildörr i vår bil utan att lämna några uppgifter efter sig men också över en kommunförvaltning som verkar göra lite som de vill. Historien om båthamnen är tyvärr inte helt över än är jag rädd…

Sedan drog festligheterna igång! Min far och sambo var i Östersund. Yranveckan tjuvstartade när ÖFK slog ut Galatasaray ur Europa League till storpublikens glädje på skidstadion i Östersund. Stråket öppnade. Resebloggarkollegan Katarina på Äntligen Vilse besökte stan och tajmade in kalasväder, plus att Forsaleden dödade mina tvivel. Och så rundade jag av månaden med gå på semester och att vara fotograf på Storsjöyran.

Vandring längs ForsaledenEurope på Storsjöyran

Månadsmålen då?

Golfen går åt skogen. Dels spelar jag ganska dåligt men jag spelar ju dåligt för att jag spelar så sällan. Några utlovade 20 rundor den här säsongen lär det inte bli, jag har hunnit med fyra så här långt och då kommer jag inte hinna spela en enda runda i hela augusti.

Löpningen går det bättre med och jag fortsatte med målet om 20 kilometer per vecka. Juli månad slutade med åtta pass på totalt 94,35 kilometer, ett snitt på 11,8 kilometer per pass och så ligger jag på runt 22 kilometer per vecka. Fint!

Sist av allt – tack till er!

När det regnar ute verkar det som att ni läser bloggar inne. Det blev nämligen besöksrekord under juli och det var faktiskt lite oväntat. Och väldigt många verkar vara på gång att bestiga Kebnekaise. Hoppas ni får en lika fin upplevelse om jag hade!

Så, det var juli. Tack och adjöken och så kör vi augusti hela vägen in i kaklet.

Vad gjorde ni i juli?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Låter som en bra månad! Känns som jag inte gjorde så mycket men när jag tänker tillbaks så gjorde jag det. Var hemma i Vässan en helg, Västkusten en, Indien en långweekend, avslutade med Tromsö. Veckodagarna var jobb + massa gottig träning och bad.

    • Ja, det var en bra månad. Även för dig. Indien-resan såg ju riktigt nice ut och kul att fler gör långweekends. Lång- som i långt bort alltså. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.