Välregisserat Europe i sommarnatten

Man kan tycka vad man vill. De har kört på i 30 år och kan sin grej. Eller som en bekant beskrev det – ”han går ut på scenen, slänger runt med micstativet och tror att det fortfarande är 1987 och att han själv är runt 24.”. Ja, det går att se på det så. Också. För min del var det den roligaste akten att fotografera på årets upplaga av Storsjöyran. Av allt att döma var det också publikens favorit med tanke på att Stortorget i Östersund var fulltjockt så här långt in på småtimmarna.

När Europe kliver ut på scenen så drar de av gamla dängor som om tiden stått stilla. Jag har inget emot det, även om Nytänket förmodligen står i pissoaren en bit bort och funderar på när bandet ska släppa taget om 80-talet och gå vidare i livet. Fast det blir liksom show. Joakim Larsson, mer känd som Joey Tempest, vet hur man ska charma likväl publik som oss fotografer i diket.

Det är välregisserat, han kör sina poser och det blir riktigt bra. I alla fall på bild. Plus att bandet är tajt och att publiken för en gång skull är vaken, trots den sena timmen framåt 01-02 i sommarnatten. Planenligt rundar de av med The final countdown och inte en jävel går hem utan att nynna på den. Det gör jag också. Även om jag på det stora hela har släppt 80-talet och gått vidare i livet.

Så. Europe på Storsjöyran 2017. Det här är mina bilder.

Europe på Storsjöyran Europe på Storsjöyran Europe på Storsjöyran Europe på Storsjöyran Europe på Storsjöyran Europe på StorsjöyranEurope på Storsjöyran

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.