När jag och Maria bestämde oss för att flyga till Svalbard över midsommar gjorde vi det som en norsk inrikesresa. Eftersom vi bara har 23 mil från Östersund till flygplatsen utanför Trondheim (TRD) så är det ibland enklare att åka därifrån än att först ta sig till Arlanda. Om inte annat blir det också billigare.

Både SAS och Norwegian flyger dit men vi valde SAS, av den enkla anledningen att de hade en kampanj där vi reste för Eurobonus-poäng. För 10000 poäng (och knappt 600 SEK i flygskatter) kunde vi flyga till Svalbard tur och retur i SAS Plus och dessutom med helt okej avgångar. 18:30 från Trondheim och sedan 21:30 från Oslo. Flygtiden från Oslo upp till Longyearbyen (LYR) är knappt tre timmar och den är stundtals fantastiskt vacker. Vi hade fint väder och kunde avnjuta Lofoten och norska västkusten från 36000 fot.

Varför valde vi SAS Plus? Kort och gott – det var samma poängpris som SAS Go när vi bokade och då är ju valet enkelt. Andra fördelar är FastTrack för snabbare säkerhetskontroll, ombokningsbar biljett, access till lounge innan avgång, sitta långt fram på planet samt få viss matservice under flygresan.

Just maten varierar beroende på flygresans längd. Mellan Trondheim och Oslo fick vi en knäckemacka och juice (vilket jag vloggat om här), väldigt ovärt men också bara 35 minuters flygtid, medan vi mellan Oslo och Longyearbyen fick SAS nylanserade matbox plus dryck. En Plane Ale är ju nästan givet att avnjuta till vyerna av Lofoten, eller hur?

Jag har såklart vloggat om att flyga till Svalbard, från Oslo till Longyearbyen, och den finns publicerad på min Youtube-kanal. Där får ni se lite loungehäng och terminalvyer från Gardermoen, take off, matgenomgång och så självklart både Lofoten och när vi landar på Svalbard. Ni kan titta på filmen direkt här i inlägget, eller så klickar ni er in på min kanal. Kom så klart ihåg att börja prenumera på kanalen också, om ni inte redan gör det.

4 KOMMENTARER

    • Ah tack för feedback, pilla! Är det bättre med musik? Har haft det på några. Slipper ärligt talat också ljudet vid framförallt take off på 737:orna. Låter riktigt illa med det där surrandet.

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här