Vlogg: flyga från Split med SAS Plus

Flygresorna till och från vår roadtrip på Balkan gick med SAS från Arlanda ner till Dubrovnik och sedan, 12 dagar senare, hem från Split. Just hemresan hade vi kostat på oss SAS Plus, eftersom det var helt okej priser när vi bokade. Vi slapp att bekymra oss om att köpa mat på planet (hade nästan gått plus/minus noll om vi kört SAS Go) och så drog vi dessutom in lite extra Eurobonus-poäng. Jag har som vanligt satt ihop en film och en bit ner här kan ni se hur det är att flyga från Split.

Det här ingår i SAS Plus, med fokus på att flyga från Split:

  • Mer incheckat bagage. Behövde inte nyttjas den här gången (heller). Hej hej, slimmad packning!
  • Fasttrack för snabbare säkerhetskontroll. Fin tanke men meningslöst i Split. En för alla. Alla för en.
  • Access till loungen. Well, som SAS-resenär är man inte välkommen eftersom SAS valt att avsluta det samarbetet. Eller som kvinnan vid entrén sa – ”SAS har inte betalat!”. Okej.
  • Prioriterad boarding. Det var lite hejsan hoppsan här. I slutändan blev det nästan alla på en gång ändå.
  • Förhandsbokning av sittplats långt fram. Ja, här kunde vi boka våra platser redan när vi bokade biljetterna (annars är det 22 timmar innan avgång).
  • Gratis plastbestick och plastmugg till maten. Japp, SAS vägrar släppa det där och kör vidare med sina plastgrejer. 

Split flygplats förresten. Nu var det ju förvisso byggarbetsplats och inom något år lär den vara bättre men kära hjärtanes. Den kvalar definitivt in på den mindre smickrande listan där Berlin Tegel, Linate och Newark Terminal B redan huserar. Trångt, knappt några butiker och en ljudkuliss från helvetet. Här bör man inte spendera mer tid än absolut nödvändigt.

En fördel var dock den fina utsikten mot start/landningsbanan. Fast, även jag tröttnar på att titta på B737:or och A320:or efter en stund…

Filmen ligger som vanligt på min Youtube-kanal och om ni inte redan prenumererar så gör gärna det. Det kommer fler filmer framöver! Klicka in och sedan på Prenumerera, så får ni filmerna i Youtube-flödet sedan.

Vad säger ni, sugna på att flyga från Split?

3 KOMMENTARER

  1. Jag har aldrig fattat det där med prioriterad boarding. Varför vill man frivilligt utsätta sig för att sitta i en liten flygplansstol typ 30 minuter innan planer lyfter och andas dålig luft? Jag går gladeligen på sist, hehe. Allt det andra däremot, thank you very much (fast lite bittert när man hoppas på en nice lounge och SAS inte betalat räkningen…).

    • Jo, men prioriterad boarding är fint. Slippa stå och vänta på folk som ska fippla runt med sitt handbagage i en timme innan de tillslut förmår sig att sätta sig på fel säte så de dessutom måste byta säte, ta med sitt handbagage igen och upprepa proceduren längre bak i planet. Eller längre fram, så att de måste möta folk i mittgången. Just det, möta folk i mittgången gör också de som kliver på fram men som borde klivit på bak. Därför tycker i alla fall jag att prioriterad boarding är bra grejer, när möjligheten finns. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.