Vykort från Brygge

1992 var jag i Belgien första gången, dussinet år gammal. På genomresa. Slutdestination var Paris och EuroDisney, då precis nyöppnat, men på vägen stannade vi till i Bryssel. De minnesfragment jag har från den staden är Manneken Pis och Atomium. Plus att jag på gränsen till Frankrike sträckte mitt ben framför min pappas ben längst fram i bussen. För att vara först över gränsen. Tävlingsdjävul och räkna länder redan då alltså.

I helgen som gick var det dags igen. På tiden kan tyckas. Tillsammans med några nordiska bloggkollegor, NordicTB, Visit Flanders och Brussels Airlines har jag varit på bloggresa och härjat runt i Flanderns städer och landskap.

Brygge, Zonnebeke, Ypern, Antwerpen, tågresor, taxiresor, flygresor, cykelresor, god mat, skyttegravar och guidade turer av engagerade människor. Otroligt intensivt från tidig morgon till sen kväll men också så fantastiskt givande. För min egen del var besöken med anknytning till Första Världskriget helgens absoluta höjdpunkt. Och en liten lätt förlängd sommar med t-shirtväder långt in på kvällarna.

I väntan på fler inlägg därifrån, och att jag så klart ska fylla på med mer från vår roadtrip på Balkan och livet i övrigt så ger jag er några vykort. Från Brygge. 

It’s a fairytale fucking town, isn’t it?

Som de säger i In Bruge.

God morgon från BryggeBrygges kanalerHyrcykel i BryggeMot middag i BryggeLugna kvarter i Brygge

Det här var en del av en resa i samarbete med Visit Flanders, Nordic TB och Brussels Airlines. Som vanligt är synpunkter, åsikter, texter och bilder mina egna.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Härliga tider! Var ju helt otroligt fint att följa med dig genom Flandern. Verkade supermysigt. Var så pepp på ww1. Har tänkt en hel del på att besöka, efter tågluffen med ww2 inslag. Så det blir nog snart.

    • Kul att du gillade InstaStories! Och hela Flandern var verkligen fint, mysigt och… platt. Till skillnad från Padjelanta. 😉 Men ja, WW1 fick jag mersmak av. WW2 står fortfarande på min bucketlist.

    • Ja, Brygge var fantastiskt! Hade gärna lagt en dag till där. De andra städerna har ju mer WW1-anknytning så i alla fall jag var hyfsat bekant men det är alltid nyttigt att få se dem i verkligheten och koppla geografin till alla historiska händelser där nere. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.