…augusti, för vindarna är varma då

Juni, juli, augusti. För vindarna är varma då. Det sjöng Gyllene Tider i en av deras, i mitt tycke, bästa låtar i mitten av 90-talet. En låt som Gessle själv drog av på Yran i somras medan jag fortfarande var i fotodiket rakt nedanför scenen. Bästa tajmingen sen skivat bröd och GoreTex-skor.

Nu är dock augusti slut men visst bjöd månaden på varma vindar. Och mer än så. Det var ju här som huvuddelen av årets sommarsemester låg och det blev lite som det brukar. Att inte vara hemma. Att åka iväg. Vi dumpade dock västkusten i år. Det stod sydligare breddgrader på agendan och i början av månaden intog vi så Balkan-halvön.

Vi hann vandra i Kotor. Vi gick på Dubrovniks ringmur. Vi körde bil i Bosnien både en gång och två gånger. Vi hade en ganska skön och avskalad dag i Sarajevo. Mostar blev en besvikelse precis som Kravices på pappret så fina vattenfall. Släng på några dagar i Split med en skön dag i Supetar och så en ganska behaglig flygning hem till Sverige.

Jag är inte färdig med Balkan på långa vägar. Det kommer mer på bloggen under september.

Ett dopp i Adriatiska havet Glass i Supetar

Två veckor var vi borta totalt och det kändes i slutändan ganska skönt att komma hem. Nej, vädret i Östersund var inte det roligaste. Det var till och med klass 1-varning på regnet. Då passar det ännu bättre att slappa. Ni vet, slänga uppfötterna på bordet medan tvättmaskinerna rullar, Premier League går på TV:n och bloggen fylls med texter och bilder från resan. För att sedan dra ut i regnet och göra ett av sommarens 26 löppass. 

Bloggande och fotbollskulissAugusti och klass 1-varning

Sedan gick det i runda slängar fem dagar, varav tre arbetsdagar, innan det bar iväg igen. Den här gången stod Belgien och framförallt Flandern på schemat så jag flaxade ner till Bryssel. Därifrån tågade jag vidare ut till idylliska Brygge, upplevde The Great War på nära håll, cyklade runt i Antwerpen och avslutade allt med ölmuseum och provsmakning en söndagsförmiddag i slutet på augusti.

Det låter lyxigt. Och ja, det var en fin resa. Men mycket jobb och långa dagar. Jag ska nog dra hela storyn i ett eget inlägg framöver. Inklusive bakom-kulisserna-saker. Plus alla andra inlägg jag har i pajpen efter den där långhelgen.

Dryden på hyrcykelDryden på ölmuseum

Hur gick det med sommarens löpning då?

Igår kväll, sista augusti, drog jag ut på mitt sista löppass för sommaren. I min bucketlist för juni-augusti stod ju 20 kilometers löpning varje vecka från juni till augusti på agendan och jag kan kort konstatera att det där med mål, korta som långa, är bra skit. Det kommer ett eget inlägg om saken men jag kan redan nu avslöja att det gick bra. Väldigt bra!

Run Dryden, run!

Så. Det här var alltså augusti. Vi skriver nu september i kalendern och jag klurar fortfarande på ett bra träningsmål för månaden, framförallt det. Resten lär nog lösa sig ändå tror jag.

Hur var er augusti? Kör ni en månadssammanfattning så släng gärna in en länk som kommentar.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Vilken cliffhanger på behind the scenes-inlägget. Ser fram emot det 🙂
    Mål är bra grejer – särskilt i kombo med att outa dem! Jag funderar på vilka jag ska outa på bloggen, men troligt är att det blir de jag tror jag har svårast att upprätthålla – som att yoga regelbundet. Vi får se vad det blir 🙂
    Btw Balkan blir jag väldigt sugen på, trots att jag egentligen har noll ressug just nu annat än i Norden. Ser så otroligt fint ut!

    • Ja, men visst. Jag tänker också så! Outa de som är svårast alltså. Historiskt sett har ju löpning på sommaren varit en riktig sur citron så det var precis vad jag behövde.

      Men du, Norden nu i september och oktober. Det fungerar fint att stanna hemma och njuta av morgondimma och höstens klara kalla luft. Det har jag längtat efter!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.