Det värsta med Manchester? Enkelt svar!

Igår var det hemresa från Manchester. Upp tidigt som fan (även känt som ”som normal arbetsdag” för de som kliver upp strax efter 06) för att ta mig ut till flygplatsen. Jag avgick från Motel One och knallade frukostlös över till Piccadilly Station rakt över gatan för att ta tåget ut till Manchester Airport.

Egentligen hade jag nog helst av allt velat slå mig ner i frukostmatsalen och ätit lite men med konsekvensen ”missat flyg” som ny punkt på dagordningen. Inte vad jag var sugen på så jag tröstade mig istället med en mugg svart på flygplatsen, samtidigt som jag fick några minuters flightspotting. Så kan man också starta en måndag.

Motel One, Manchester Manchester Piccadilly Station "Frukost"

Under resan i England nu fick jag, kanske något befogat, frågan från Miami-Robert om vad jag tycker är det värsta med Manchester (eftersom det framgått ganska tydligt att jag gillar stan). Ärligt talat kunde jag inte direkt komma på något där och då när frågan landade i knät, men svaret skulle faktiskt dyka upp just denna morgon.

Flygplatsen.

Då gillar jag ändå flygplatser på det stora hela. Men. Det finns så mycket som är dåligt med flygplatsen i Manchester att jag inte riktigt vet var jag ska börja. För det första har bagagehanteringen strulat de senaste gångerna jag varit där. På inresan nu tog det en och en halv timme innan väskorna från Köpenhamn-flighten låg på bandet, till exempel. Ingen visste något och ingen verkade vara sugen på att ta reda på det heller.

Lokalerna är betong och kakel med en akustik från helvetet. Släng på säkerhetskontrollen med olidligt långa köer och otrevlig personal som slängde med mina prylar till den grad att jag fick säga till hen att tagga ner.

Bagage på Manchester Airport

Jag som egentligen gillar flygplatser blir lika besviken varje gång jag hamnar i råtthålskategorin. Men okej, det är inte för flygplatsens skull jag åker till Manchester. Det är väl ingens främsta anledning till att åka dit. Får jag hoppas…

Well. I luften kom vi tillslut och från säte 1A fick jag se SIA51-flighten, en A350 från Houston, landa och även Virgins 747:a VIR874P lyfta mot London (!). Eftersom det här var en Norwegian-flight kunde jag dessutom följa mig själv på Flightradar, allt medan vi drog in över den svenska västkusten. Det där med wifi på 38000 fot är fina grejer.

SIA51 och VIR874PReady for take offManchester AirportNorwegian LN-NHE, DY4480 MAN-ARNSvenska västkusten

Och där nere, mitt på de dalsländska vidderna kunde jag blicka ner över Brålanda. Inte varje dag en får se ens hemtrakter i Dalsland från de här vinklarna och det är alltid en fin bonus. Ja, sedan flög vi in över Viksjö och Järfälla innan vi tog mark på Arlanda och tillslut parkerade på Terminal 5, två timmar och tio minuter efter att vi lyft från Manchester.

BrålandaViksjö/Järfälla, StockholmNorwegian LN-NHE, DY4480 MAN-ARN

Manchester ja. Det är jädra fint att det inte är flygplatsen man åker dit för utan för stans andra betydligt skönare ställen.

Vilken flygplats står högst upp på er shit-list?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

    • Ja, LAX var ingen höjdare. I alla fall inte att behöva sitta ”utanför” och vänta på att incheckningen skulle öppna så jag kunde gå genom säkerhetskontrollen. Norwegian hade ingen selfservice-check-in så trots att jag bara hade handbagage fick jag köa som alla andra. Värdelöst.

  1. Jag tycker nog att Charles de Gaulle terminal 3 är sämst i i princip alla betäckningar. Hela CDG suger iofs. De vet inte hur man hanterar check in-diskar. Men T3 tar liksom alla priser. Det är som en enda stor hangar med dålig service, low-cost flight feeling och deprimerande Gate Hall. Får typ ont i magen bara jag tänker på den.

    För övrigt så har min syster ”bott” i Manchester i en vecka. Hon och hennes kompis fick för sig att de skulle flytta dit när de bodde i London, sa upp sig från jobb och lämnade lägenheten de bodde i. Sen kom de fram och ba’ ”nähä, detta var ju inte så kul”. Hahaha!

    • Oj, jag vet inte om jag varit på T3 på CDG. Har mest hängt på T2:s olika ställen och jag tycker framförallt allt long-haul-terminalen (2E va?) håller riktigt bra klass. Nästan lite trist att jag inte fick mer än en halvtimme där sist, förra året. 🙂

      Haha, rolig Manchester-story. Tänk om det bara givit stan liiiiite mer kärlek. Då hade de säkert bott kvar. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.