Maho Beach – före Irmas framfart

Att stormen Irma har dragit över Karibiens övärld är det nog få som missat. Igår fick jag se bilder från en av öarna som vi gjorde stopp på när vi kryssade i området för snart fyra år sedan. Saint Martin. Ni vet, med den berömda flygplatsen Princess Juliana International Airport och den kanske än mer berömda stranden Maho Beach, känd för lågt flygande plan på väg in för landning.

Det var ju där en av mina drömmar gick i uppfyllelse, när jag en januariförmiddag stod med sand mellan tårna och såg planen dra in över huvudet innan de landade några hundra meter bort.

Nu? 95% av ön är förstörd och det som en gång var Maho Beach är nu inte mer än ödeläggelse. Jag följer ATC Memes på Facebook och där lades bland annat följande bild ut igår.

ATC Memes på Facebook
Bild: Skärmdump från ATC Memes på Facebook

Det är ju inte riktigt så jag minns Maho Beach. Jag minns en nästan blå himmel. Jag minns 29°C värme. När vi tagit lokalbussen, som plockade upp folk lite på måfå, från Philipsburg ut till och förbi flygplatsen. Vidare till stranden, där flygplanen bara är en hårsmån över huvudet när de kommer in för landning.

Fast. Faktum är att vädret ställde till det även för oss den här onsdagen. Indirekt. På grund av snöstorm (!) i New York, 270 mil norrut. Flera av de större flighterna var inställda, vilket kändes väldigt paradoxalt. Att snön satte stopp för en upplevelse i Karibien. 

Nåväl. Vi njöt ändå. Vi badade lite. Vi fotograferade. Vi hade en fin dag på stranden. Sedan åkte vi tillbaka in till Philipsburg och körde lite jetski innan vi tillslut återgick till Celebrity Reflection och seglade ut på Karibiens öppna hav igen.

Som lite kontraster till bilden ovan så tänkte jag skicka med några egna minnen från den 22 januari 2014. Det är så här jag vill se platsen och ön och jag hoppas att de får fart på återuppbyggnaden så snart som bara går. Då är jag nästan sugen på ett återbesök.

Någon mer som varit på Maho Beach?

Maho Beach Philipsburg, St Maarten St Maarten i Karibien St Maarten i Karibien

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

    • Ja, jag gillade också ön och hade gärna utforskat den mer. Har tänkt ett återbesök just för flightspotting men är ju tyvärr inte billigaste stället att flyga till.

  1. Det är en plats som länge legat på min bucketlist och som förhoppningsvis kan fortsätta göra det även efter Irmas ödeläggelse! Förhoppningsvis får de och resten av Karibiska övärlden en chans att återbygga sina samhällen igen i någorlunda lugn och ro, utan fler ilskna vädersystem…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.