Snapshots från fyra dagars 25-årsfirande

Englandsresan är över och bakom mig har jag lagt ett 25-årsfirande i riktig världsklass. Nej alltså, det är inte jag som fyllt 25. Det gör däremot Premier League, som säsongen 2017/18 firar ett kvarts sekel, och de här dagarna i Manchester och Newcastle var verkligen maxade med fotbollsupplevelser. Inte bara matcher alltså utan även allt runtomkring. Klubbarna. Arenorna. Städerna. Människorna. Livet. Och maten.

Jag kommer så klart att skriva mer om det här framöver men lite snapshots från resan tänkte jag bjuda på redan nu, så ni får lite inblick i vad som hänt och vad som kommer på bloggen.

Och. Gillar du inte fotboll så blir det här ett perfekt tillfälle att ändra den inställningen.

Vi spenderade ett par timmar på National Football Museum första förmiddagen i Manchester. Här delar hela den engelska fotbollshistorikens alla öden, människor, historier, arenor och matcher plats och det går att djupdyka flera timmar här. Lägg på en (för mig) vegetarisk lunch på Evelyn’s och en rundvandring i Northern Quarter så har vi en komplett förmiddag.

Förresten. Den som säger att det inte finns bra mat på de brittiska öarna har förmodligen aldrig ens satt sin fot där.

Fields of dreamsVeggiemat i Manchester

Större delen av eftermiddagen spenderades ute vid Old Trafford och en guidad tur tillsammans med bland annat Lee Martin (som avgjorde FA-cupfinalen 1990). Det var andra gången jag fick gå bakom kulisserna på arenan och det var ett fint och uppfriskande minne. Det har ju tillkommit några pokaler sedan jag första gången gjorde rundan 2011.

För att maxa fotbollsupplevelsen åt vi middag på samma hotell som vi bodde på. Jag menar alltså Hotel Football, granne med Old Trafford. Det blir inte nördigare finare än så!

Old Trafford

På fredagen tog vi tåget till Newcastle. Den vackra brittiska landsbygden passerade utanför innan vi efter knappt tre timmar rullade över Tyne och in i stan. Här blev det incheckning på Sandman Signature. Ja, vi körde vidare på trenden ”sova granne med arenan” eftersom St. James’ Park låg ett kort stenkast från hotellentrén.

Newcastle centralstationBro i Newcastle

I Newcastle blev det också, förutom en rundvandring på stan och fredagsmiddag på härliga The Botanist senare på kvällen, en arenatur på St. James’ Park. Dels på fredagen där vi fick komma ordentligt bakom kulisserna men också en snabbis på lördagen, matchdagen! Då fick vi komma ner till planen bara ett par timmar innan Newcastle-Stoke skulle sparka igång, allt medan folk och tekniker runt oss roddade i allt från kameror till omklädningsrum. 

Jag passade på att testa avbytarbänken en sväng, en sådan hade jag ju aldrig suttit på tidigare.

Jag själv på St James' Park i NewcastleAvbytarbänken i NewcastleNewcastle vs Stoke 2-1

Efter lördagens match (som Newcastle vann med 2-1), en fin middag Dobson and Parnell och ett par öl ute i Newcastles nattliv vaknade jag upp sådär lagom pigg på söndagen. Och det spelade liksom ingen roll hur skön sängen och kuddarna var. På söndagens agenda stod det nämligen ”Manchester United vs Everton” och då är det få andra saker som faktiskt spelar någon roll.

Inte ens en skön hotellsäng. Faktiskt.

Sandman Signature

I och med det var själva pressresan slut så jag sa morsning and goodbye till mina nya vänner från världens alla hörn innan jag satte mig på tåget till Manchester och min egenroddade del av den här långhelgen. Men den matchen får bli ett eget inlägg.

Resan till England var en pressresa arrangerad av Visit Britain. Texter, synpunkter, åsikter och bilder är som vanligt mina egna.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.