Testat: Menzies Business Lounge på Arlanda

Ett bra sätt att få lite lugn och ro på en flygplats, i väntan på nästa flight, är att hänga i en lounge. Där kan en få sig lite tilltugg, vettigt wifi och framförallt en avslappnad plats att sitta på. Jag är ingen särskilt frekvent loungebesökare men ibland passar jag på om möjligheten finns och jag har några timmar att slå ihjäl. Senast nu på Arlanda, där jag i väntan på flighten till Köpenhamn passade på att testa Menzies Business Lounge i Terminal 5 i ett par timmar.

UPPDATERING 2020 | Loungen har bytt namn och renoverats!

Menzies Business Lounge på Arlanda

Lounge i Schengen-delen av Terminal 5

Menzies Business Lounge ligger inom Schengen-området vid gaterna 1-10 i Terminal 5. Bra riktmärke är gå till SAS Service Center och ta trappan upp, där ligger den granne med SAS-loungen. Den här gången kom jag in tack vare mitt DinersClub-kort, men det går också att betala för att komma in. Tips är att se över vilka betalkort man har, vissa av dem ger loungetillträde.

Så. Två timmar här. Det behövs inte så mycket mer. Loungen är liten, omysig och den där ”lounge-känslan” infinner sig inte alls. Det känns lite mer som… väntrum på sjukhus? Ja, förutom om man lyckas få tag på fönsterplats och kan spana ut på planen som står parkerade vid gaterna.

Möblerna lider av tydligt slitage (naggade kanter på nästan varenda fåtölj) och övrig interiör känns hopplöst omodern. Dessutom var bordet jag satte mig vid inte avtorkat, trots att det gått säkert tio minuter från det att föregående gäst lämnat. Inte så mycket världsklass över det.

Menzies Business Lounge på Arlanda
Menzies Business Lounge på Arlanda
Menzies Business Lounge på Arlanda
Menzies Business Lounge på Arlanda

Skralt matutbud

Lika lite kärlek verkar också matutbudet ha fått. Tilltugget för mina två timmar mellan 11 och 13 var några fattiga mackor, skinka, ost och smör. Det fanns även chips och nötter men det är jag inget jättefan av, allra minst kring lunch. Förutom de vanliga typerna av läskeblask finns även juice, vin och öl för den som önskar och givetvis en kaffemaskin. Själv nöjde jag mig med ett glas äpplejuice.

Menzies Business Lounge på Arlanda
Menzies Business Lounge på Arlanda

Den behöver en makeover!

Ärligt talat. Jag vet inte om jag skulle lagt några pengar på att komma in på Menzies Business Lounge. Enligt mina uppgifter ska det kosta 250 spänn – inte en chans på norra halvklotet att det är värt de pengarna. Om jag inte kommit in gratis via mitt Diners-kort hade jag hellre lagt pengarna på grannen (SAS alltså, som är betydligt trevligare) eller rentav ätit på någon av restaurangerna i Terminal 5 (eller utanför, innan man passerar säkerhetskontrollen). Visst, en släng av lugn och ro i all ära men hur mycket är det värt? Nja. Skeptisk.

Menzies Business Lounge i Terminal 5 på Arlanda får således 2 av 5 sura Drydianer med lågt blodsocker och gubbkeps.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

7 KOMMENTARER

  1. Den loungen såg inte våldsamt inbjudande ut alltså. Då har vi bättre minnen från SAS-loungen där i T5, den var värd sitt pris och definitivt något jag kan tänka mig göra ett återbesök hos!

      • Vi köpte in oss på SAS-loungen när vi skulle på bröllopsresa, kändes som ett högst rimligt tillval. Kostade oss 199 kr/person då i varje fall, dvs våren 2016, och var i samband med resa ombord på SAS Charter sedan.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.

Testat: Menzies Business Lounge på ArlandaFattigt matutbud, slitna möbler och en väntrum-på-sjukhus-känsla lyfter inte direkt loungen till några trevliga höjder. Helt tom på charm. Priset är dessutom direkt avskräckande. Det finns betydligt bättre alternativ på Arlanda än det här.