Ett färgsprakande täcke över oss

Jag är bortskämd. Det är ganska enkelt att konstatera det. Och jag brukar tänka på det de dagar jag jobbar i Stockholm och åker tunnelbana i rusningstrafiken. I trängsel, bland tomma morgontrötta blickar, hetsen i rulltrapporna och de gråa fasaderna som omger varenda kvarter.

Långt bort från Frösöns lugna björkalléer, stilla båthamnar, promenadstråk längs vattnet och färgsprakande timmar en höstmorgon i oktober. Med solen i ögonen och den krispiga luften som stärker hela livet under den tjugo minuter korta promenaden till jobbet.

Ibland måste jag bara stanna och ta in det. Både med ögon, huvud, luktsinne. Och kameran. Det finns så många skäl till att älska hösten och de här promillekorta stunderna hör till årets absolut bästa. Då en bara vill stanna klockan, sätta sig på en bänk, ta fram en termos med det svartaste av kaffe och bara njuta. Länge. Och väl.

Nu har det gått en knappt vecka sedan jag tog bilderna från den här promenaden. Helgens stormvindar har blåst bort det mesta av de orangea lövkronorna. Det som en gång var ett färgsprakande täcke över våra huvuden vilar nu på gångvägen på vägen till jobbet. Jag tittar ner på dem, sparkar lite lätt med foten så några löv dansar upp i luften och jag njuter av höstens dofter som omger mig.

Jo, jag är nog ganska bortskämd.

Jag brukar tänka på det de dagar jag åker tunnelbana i Stockholms rusningstrafik.

Höstmorgon på FrösönHöstmorgon på FrösönSurfbukten i ÖstersundGångbron från Frösön till ÖstersundGångbron från Frösön till Östersund

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

9 KOMMENTARER

  1. Alltså WOW! Det ser helt magiskt ut. Mina högkänsliga sinnen får det att pirra till i hela kroppen bara jag ser bilderna. Kan tänka mig hur vackert det var i verkligen.

    Tack förresten för det du kommenterade på inlägget om bloggen. Den gjorde mig så glad! Gillar verkligen det personliga i din blogg också. Du har ett så träffsäkert sätt att skriva på som gör det intressant att läsa.

    • Ja, när hösten slår till i Östersund så gör den det med besked. Det är ett fönster på ett par veckor som det är så makalöst vackert under. Då kan det se ut så här. 🙂

      Tack förresten! Tack!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.