Fly hösten – är ni helt galna?

Jag läser det lite här och var. I tweets. På Facebook. I bloggar. På Instagram. I resebyråers annonser. Om att fly hösten. Att lämna mörkret. Sticka från regnväder och höststormar. För något annat. För något ”bättre”.

Jag hinner tänka en del. Oavsett jag befinner mig framför en brasa i en öde stuga när mörkret lagt sig utanför. Eller på en fjällstation vars fogar knakar i höststormens vindar. Eller på en promenad till jobbet omgiven av färgprakten i björkarnas kronor. Eller i en bil på väg någonstans, där regnet smattrar mot rutan och vinterdäckens dubbar ger den särskilda höstkulissen i kupén.

Jag tänker, är folk helt galna? Som vill lämna det här? Årets kanske mest färgsprakande, väderomväxlande månad. Med sin klara luft att dra in i lungorna. Med dimman så låg och tät att man inte ser grannhuset. Där norrskenet dansar på den mörka oktoberhimlen och höstens magi aldrig verkar ta slut. Trots att den egentligen är alldeles för kort.

Jag bläddrar igenom mina mest höstiga bilder som jag fångat under de senaste åren, plockar ut några favoriter och skriver det här inlägget. Samtidigt undrar jag stilla – hur kan folk någonsin vilja lämna det här för något annat?

Är ni helt galna?

Höstpromenad bland lövenBrygga in i dimman Fly hösten? En höstmorgon på Frösön? Nej? Vallsundsbron in i dimman Oviksfjällen och FrösönNorrsken ovanför Jämtland

24 KOMMENTARER

 1. Jepp, så är det nog. ? Jag har absolut inget emot hösten. Jag upplever att jag får min höst-dos även om jag åker på en resa. Värme, ev bad och ett glas cava på en uteservering är, enligt mig, en skön kontrast till den skånska hösten. (Som varar i nio månader ?)
  /Magdalena

  • Haha, ja problemet med Skåne är ju att ni inte har vinter. Så även om vi har mörker från november till februari så har vi ju det där vita guldet (a.k.a ”lappmögel” som vissa envisas med att kalla det). 😉

 2. Fantastiska bilder! Liiite mörkare och regnigare här. Idag skrämde jag vettet ur en stackars hund för att min regnponcho blåste åt alla håll, haha. Men hösten på dina bilder gillar jag 🙂

 3. Hösten är min favoritårstid också! Skulle jag någon gång besöka Sverige skulle det vara i september eller oktober. Då skulle jag passa på att plocka svamp också. Här får jag vänta till december, men jag kan vänta.

  • Hösten är bra fin men jag har aldrig greppat svampplockandet riktigt. Jag vill nog egentligen för då lär man ju känna varenda doft i hela skogen. Hur kommer jag över tröskeln?

 4. Absolut är hösten vacker med sin härliga luft och alla vackra färger…september och oktober kan vara helt underbara, fast det finns även dagar där då man kan tänka sig lite omväxling, som när de där dagarna som kanske inte är så där underbara har varat i en vecka, eller när det blir november här nere där det handlar mest om mörker och slask…

 5. Kan inte hålla med mer!! Hösten är fantastisk. Gillar strävsamheten och krispigheten. Hösten är lite som att få krypa ner under ett varmt täcke och lägga huvudet på en mjuk kudde efter en lång och aktiv dag. Vilsamt, njutbart och alldeles, alldeles underbart!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.