Kronprinsessan fick, men inte jag (och lite gala)

Lite irriterad blev jag nog när jag klev på BRA-planet i fredags och insåg att mina favoritrader längst bak i planet var avspärrade. Jag förstod aldrig riktigt varför utan tog en fönsterplats några rader längre fram istället. De här planen, ATR-72, kliver man på bakifrån så när jag väl satt mig så hade jag föga koll på vad som hände bakom mig.

BRA ATR-72

Det var först när jag klev av på Bromma och min stolsgranne på resan påpekade att en viss kronprinsessa just klivit av vår flight som jag fattade varför det var spärrat. Mycket riktigt. Där hade hon just klivit in i en bil som hämtat henne direkt utanför planet. Jag missade helt hennes ombordstigning och hela tjottablängen men det säger väl också lite om mig och blicken för kändisar. Den är i det närmaste obefintlig.

Dock undrade jag varför hon fick boka sittplatser och inte jag. BRA kör ju vanligtvis med fri placering men det gäller tydligen inte alla…

Twitter till BRA

Sedan bar det av raka vägen in till stan och kvällens festligheter. Hos Katarina mötte jag upp några andra resebloggare och även Maria, innan vi drog iväg till galakvällen. Stora Influencerpriset 2017 hölls av stapeln ute på Elite Marina Tower och kvällen ägnades åt mingel, drinkar, lite mer mingel, prisutdelning, några återseenden från WinterWorkation i Åre och några nya bekantskaper i (rese)bloggarkretsen.

Fint så. Arrangemanget var det första av sitt slag som Influencers of Sweden anordnade och visst, det finns lite att jobba på. Själv önskade jag nog något mer tilltugg än popcorn och en lite mer långdragen ceremoni (den var över blott på en timme) men va fan. Förbättringspotential är bra, allt kan väl inte vara perfekt från början?

Jag själv har också förbättringspotential. Ja, förutom det faktum att bli nominerad och vinna priser då. Nästa år ska jag se till att knäppa översta knappen på skjortan och dra åt slirren en aning. Innan fotografering. Nåväl. Det var ju bara en bal på slottet.

Maria och Dryden på Stora Influencerpriset 2017Stora Influencerpriset 2017

Sedan körde vi Stockholmshelg så det rök om det. Jag petade in 11 rätt på Stryktipset, såg United tråka ut mig med 0-0 på Anfield, umgicks med vad som visade sig vara en gammal SAS-pilot tillika flightspotter (Marias släkt döljer en del dolda talanger!) och hade en heldag på Söders höjder. Om Söder får jag lov att återkomma, det finns ett eget inlägg åt den saken…

…och så blev jag återigen sådär sugen på en flightspotterresa. Jag har lite att fundera på kring vårens eskapader.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

 1. Haha alltså du ”Jag själv har också förbättringspotential. ” 😀 Det har jag också. Nästa gång ska jag satsa på en outfit som är mer jag till att börja med.

  Och så vill jag hänga mer med er resebloggare – vi borde styra upp något snart igen!!!

  • Jag tröstar mig med att min Manchester United-slips vägde upp allt. 😉

   Ja! Absolut, fler resebloggarmeetups åt folket! Eller i alla fall åt resebloggarna! När? Var? Hur? Vem styr upp?

 2. Kungligt OCH gala i samma inlägg …! Nu är det lite mycket glitter och glamour här för att vara gamla hederliga Dryden tror jag 😉 Vi missade galan den här gången, men vad är väl en bal på slottet …? 😉

 3. Hehe, många inlägg om InOS nu, gillar de originella och som inte fokar på kläder bäst, måste jag erkänna.
  Kul med kronprinsessan där ändå, känns som att Östersund AirPort är ganska kändistät, tycker alltid att man ser nån A, B, eller C kändis när man är där…?

  • Ja, alltså. Det finns ju lite löst folk här som är mer eller mindre kända. Har flugit med Fäviken-kocken ett par gånger, sen finns det alltid lite skidstjärnor som åker med men jag känner nog förmodligen bara igen en tiondel av alla som jag _borde_ känna igen.

   Undrar om de känner igen mig? Dryden, den allsmäktige resebloggaren?

 4. Det är nog mest av säkerhetskäl, eller? Jag kan i alla fall förstå det. Många andra kungliga höjdare åker privatplan eller i business class! 🙂

  Jag tyckte att det var konstigt att det bara bjöds på popcorn och ett glas bubbel. Kostade det något att gå på galan?

  • Ja, det kostade att gå på galan såvida man inte var nominerad/vän med nominerad som fick ta med sig en.

   BRA har inte businessclass. Tyvärr. Eller så har de det, längst bak på sina ATR-72:or? Hehe.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.