Upplevelser att ge bort – fem julklappstips

JulklappJag vet inte riktigt vart september försvann men nu är vi redan inne i oktober. Ni vet vad det betyder – julen närmar sig med raska steg. Många är säkert redan klara medan det för andra innebär en kvartalslång ångest innan en tillslut hittar årets julklappar. I samarbete med Presenter.se listar jag idag mina hetaste kandidater till Årets julklapp och jag har gått helt in på upplevelser att ge bort.

Själv brukar jag inte nå julklappsbeslut förrän ett par-tre veckor innan (på tal om kvartalslång ångest). Jag är ungefär sämst på att komma på bra idéer när det gäller prylar för faktum är ju att de flesta redan har allt de kan tänkas behöva. I mitt tycke är därför upplevelser en perfekt present och det har jag tyckt länge, både att ge bort och att önska mig själv.

Här får ni mina fem bästa tips på upplevelser att ge bort! Natur, vyer och adrenalin för hela slanten!

5. Forsränning i Åre

Att Jämtland har ett enormt utbud av friluftsaktiviteter är ingen nyhet. Jag bor ju själv i Östersund och det är ju väldigt lyxigt att ha fjäll, vildmark och dånande forsar bara en timmes bilresa bort. Några mil väster om Åre hittar vi Tångböleströmmarna och där går det att köra forsränning i en lite enklare form. Vill man ha en lite mer avancerad tur åker man till Vålån, strax söder om Åre. Perfekt julklapp för den som vill ha lite adrenalinpump!

4. Snöskotersafari i Vemdalen

Jag minns med värme (no pun intended) den iskalla dagen i Åre i vintras, när jag på WinterWorkation åkte på snöskotersafari till Vita Renen. Fantastiskt att i lugnt och fint tempo få åka ut i naturen och njuta. Vemdalen borde vara minst lika fint och precis som i Åre är det nära till kalfjäll och milsvida vyer. Snöskotersafari passar de allra flesta eftersom tempot är lugnt och är fyra på listan över upplevelser att ge bort.

Skotersafari på Åresjön

3. Military training (i olika städer)

Jag tror nog egentligen att jag önskar mig den här presenten själv. Efter att jag fått ihop mina två mil i veckan i somras så lackade den pulshöjande träningen betänkligt under hela september. Visst fjällvandrade jag och gick flera mil i England men det där svettiga saknade jag. I veckan ska jag skriva in mig på gymmet igen och ge överkroppen lite kärlek men lite militäriskt stuk skulle jag behöva. Någon som skriker på mig. En kropp som får kämpa. Hej tomten, hör du mig?

Militärträning - ett bra knep inför Tough Viking

2. Paintball (i olika städer)

Från militärträning till skjutvapen. Jag har spelat paintball en gång tidigare och det var galet kul! Skulle lätt göra det igen men det har liksom inte blivit av. Jag klarade mig från de största märkena på kroppen men delade däremot ut ett par. Magnus, mannen vi hade svensexa för, hade det dåliga omdömet att göra en attack. Jag plockade fram bössan och avfyrade i alla fall ett välplacerat skott. Fast, är det snällt eller elakt att ge sån här julklapp?

Sviterna av paintball

1. Luftballong över Stockholm

Jag har sagt det förut. Jag säger det igen. Stockholm är som allra vackrast från luften. Själv har jag både flugit helikopter över stan och haft riktigt fina inflygningar till framförallt Bromma. Men tänk, en harmonisk och stilla färd i luftballong en vacker sommardag. Att i lugn och ro få sväva över stan och lyssna på sus och sorl. Från Kungsholmen och Söder. Och bara låta folket där nere hetsa vidare i sina liv medan en själv har en avkopplande stund flera hundra meter upp i luften.

Den, i mitt tycke, bästa av alla upplevelser att ge bort!

En av många upplevelser att ge bort - ballongfärd över Stockholm

Vilka är dina bästa upplevelser att ge bort?

När brukar du bli klar med dina julklappsinköp? Ger du fortfarande bort julklappar? Föredrar du prylar eller upplevelser? Eller prylar för upplevelser? Upplevelser med prylar? Tipsa gärna!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Jag älskar paket, presenter och julklappar! Helst vill jag ha en ’pryl’. Exempelvis önskar jag återkommande nån go lypsyl. Annars en tidningsprenumeration. När jag ger bort upplevelser är favoriterna biobiljetter, cafébesök eller entré till museum. Allra bästa är att ge bort nåt sånt ’inklusive sällskap’ tycker jag.

  2. Börjar tröttna lite på julklappshetsen. Vad är lagom, typ? Att istället lägga pengarna på att göra något ihop låter mer lockande.
    Om jag fick en upplevelse, skulle det helst vara forsränning. Det har jag länge velat testa på.

    • Ja, jag håller med Helena. Hetsen. Jag är trött på framförallt prylhetsen. Upplevelser däremot, det går väl inte få för mycket av? 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.