Vykort från Island

Så har vi landat på svensk mark igen efter 118,6 mils bilkörande runt på Island. Det var knappt så jag trodde att det fanns så mycket vägar på ön över huvudtaget men den överträffade både det och mina förväntningar rent generellt. Med råge. Att dessutom landa på ön utan några spikade planer men med en handfull fina idéer visade sig vara riktigt lyckat (ett resesätt ni lovordade i era kommentarer efter fredagens inlägg).

På första kvällens restaurangbesök kräktes vi. Idéer alltså. Över vad vi ville göra. Några av dem landade i knät. Några andra svalde vi för ett framtida besök.

Vart tusan kom spyorna från? Fräscht. Nog om dem. 

Vad blev det då? En hel del sightseeing från bilen, några vattenfall, ett spontanbokat valsafari, massa väder och på det hela taget väldigt bra boenden (som vi bokade i mobilen en halvtimme-timme innan ankomst). Ni som hängt med på Instastories har ju redan fått lite uppdateringar och jag tänkte bygga vidare på det här, med några vykort från helgen som gått. Mer djuplodade inlägg kommer framöver, var så säkra.

Island, gott folk. Det här var Island. Ödsliga, karga, magnifika, vackra och det ständigt blåsiga Island.

Att köra bil på IslandDryden på Gullfoss, IslandSmal bro på Island Att fotografera en väg på Island Hyrbil på Island Att fotografera ett vattenfall Akureyri, Island Valsafari på Island Islands svar på Mordor?

Igår eftermiddag landade vi på Frösön igen, där allt började i torsdags. På samma sätt dessutom. Vi började med en A320neo på plattan på Frösön i torsdags och vi avslutade med en A320neo på plattan på Frösön igår. Ett väldigt fint sätt att sluta resan-till-Island-cirkeln på.

Torarve Viking, SE-DOX A320neo SAS

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

14 KOMMENTARER

    • Jag vill bo där redan i mitt nuvarande. I mitt nästa liv ska jag bli en kungsörn som flyger runt i sådana här trakter. Tänkte jag. Om det inte dyker upp bättre alternativ alltså.

  1. Åh, fina bilder från fint land … oavsett väder! 🙂 Vill se mer! (Inser att jag nog ska skriva lite mer om Island också, när jag bodde där fanns ju inte Internet … typ ;))

    • Jag tror Island är vackert oavsett vad faktiskt. Men ja, du får se till att skriva lite Island nu. Och finns det inga bilder så får du ordna. Det är billigt att flyga dit. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.