Brygge, bland lummiga kvarter på cykel

Det finns ett väldigt snabbt och enkelt sätt att ta sig runt i städer när en är ute och reser. Cykel. Det kräver inget körkort, bara lite kunnande om trafikregler, sunt förnuft och lite (eller mycket) upptäckarlusta. Man tar sig fram i princip överallt och det är ju dessutom miljövänligt. I Brygge för ett tag sedan hämtade vi ut cyklar och tillsammans med en guide tog vi oss runt stans centrala delar.

Brygge är en mycket tacksam stad att cykla i. Det finns ett väl utbyggt nät med cykelvägar och de håller bra kvalitet. Det innebär också att det är väldigt många som använder cykeln som färdmedel, både turister och invånarna själva. Därför bör man ha bra uppsikt när man är ute på stan, oavsett man själv sitter på sadeln eller bara går runt. Många har en förmåga att, precis som i biltrafiken, susa fram lite väl fort för sitt eget bästa men det är ju å andra sidan inget unikt för enbart Brygge. Så var det i både Berlin och San Francisco.

Och stan sedan. Vilken liten pärla, ute på Flanderns vidder och bara några kilometer från havskusten. Bland kanalerna är det en salig blandning av gamla medeltidshus, lummiga parker, väderkvarnar och klostergårdar. Här kan man utan problem dra runt en hel dag utan att tröttna, med små caféer och hak som man lätt slinker in på i jakten på en kaffe och något gott att äta.

Det här är Brygge. Sett från sadeln på en cykel. En heldag i slutet på augusti. När de stora turiststråken har tömts och folk har åkt hem. Kanske den perfekta tiden på året att åka hit.

Morgonvyer från hotellrummet Soluppgång i Brygge Hyr en cykel i Brygge Hyr en cykel i Brygge Kanal i Brygge Kanal i Brygge Kanal i Brygge Brygges centrum Brygges centrum Minnewater Park Klostergård i Brygge Kanal i Brygge Väderkvarn i Brygge Mysig innergård i Brygge

Det här var en del av en resa i samarbete med Visit FlandersNordic TB och Brussels Airlines (läs mer här). Som vanligt är synpunkter, åsikter, texter och bilder mina egna. Läs mer om resan till Flandern här.

Föregående inläggVykort från Island
Nästa inläggOktober i naturens tecken
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.