Ett par-tre decimeter snö rätt ner i knät

Nog för att jag i gårdagens inlägg skrev om höstens sista krispiga dagar innan vinterns antågande, men att det skulle bli en sådan markant övergång hade jag inte riktigt på känn. Men ja, vintern kom. Med besked. Så när vi satte oss i bilen utanför Nordmaling igår, för att åka hem till Östersund, hade vi nog inte riktigt koll på hur väglaget skulle komma att se ut de 30 närmaste milen.

Snön ramlade ner Snön ramlade ner

Det blev vi snart medvetna om. Ni vet, när det ramlat ner två-tre deci nysnö på sina håll och plogbilarna inte ännu hunnit ut…

När vi rullat av E4:an strax söder om Örnsköldsvik, för att köra mot Sollefteå, så tog de snöplogade vägarna slut och vi fick sonika ”ploga” dem själva. Kan inte komma ihåg senast jag körde i väglag av den här typen, där det i princip bara fanns ett körfält och man fick bege sig ut i periferin när det blev möte. Lagom spännande.

Fast. Det är fina landskap ändå. När snön ligger tjock på granarna längs vägkanterna och allt är inbäddat i det här vita fluffiga täcket. Och ärligt talat. Det kan få ligga kvar. Snön lyser upp november och december och gör de här månaderna betydligt finare än barmarksalternativet.

Vinterväglag Vinterväglag

Tänk om även Östersund kunde få lite snö? Det var knappt något alls när vi kom hem. Ja, för att inte tala om Stockholm som jag ankom igår kväll. Det väntar ju några jobbdagar i huvudstan och det var barmark, rått och allmänt jävligt när jag gick den korta biten från cityterminalen till hotellet.

Å andra sidan. Ett par deci snö här nere vete tusan om jag vill ha. Vi vet ju hur det gick för ett år sedan. Kommer ni ihåg det här? Kaoset var bara förnamnet

Snökaos längs pendeln.

9 KOMMENTARER

 1. Jag som ändå gillar vintern rätt mycket har kommit fram till att jag inte riktigt är redo för snö än. Fast när jag ser dina bilder så längtar jag nog ändå lite tills det blir riktig vinter igen. Dock längtar jag mer till riktig vinter i norr än till vinter här i Motala.

 2. Haha, du verkar ha fått lite snö där i Sthlm ändå. Hoppas det gått bra!
  Tycker V60:n gör sig ypperligt i snöskrud och nu väntar jag bara på att den där snösäkra platsen jag flyttat till ska börja leverera. Just nu verkar det som om hela riket utom just min lill by fått en snödump. Till och med Skåne.
  Kallt är det i alla fall och V60 gör sig i 18 minusgrader också 🙂

  • Haha, ja det ramlade ju ner en hel del. Såpass att busstrafiken stannade.

   Mm, visst är den fin, V60:n. Och tänk sen när jag tvättat den. Då blir den ännu vackrare! 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.