Fyrtiofjärde veckans puls och skäll

Veckan som gått hittills alltså. Käre barn. Den har onekligen varit både hög, låg, glad, snöig, förbannad, svettig, tömd, träningsvärkig, morgonsolig och avslappnad. Ingen dag den andra lik och så vidare.

Måndag kväll kom vi hem från Island, då vi landade på Frösön efter min femte A320neo-flygning varav den fjärde i höst. So far, so good som Bryan Adams sa i början på 90-talet. Väl hemma, vi pratar alltså samma kväll, var det bara att sätta igång med KöketRemake 2017 eftersom hantverkare skulle vara på plats klockan 07 på tisdagen. Tisdag morgon förresten. Den var kritvit. En försmak på säsongen som väntar. Det är dock inte vitt längre.

Vintervitt Frösön

Ny bänkskiva i köket innebär inte bara ny bänkskiva i köket utan även glasvägg, ny spis, ugn, blandare, diskho, eluttag, belysning och allt annat som tillkommer. Och att sedan synka ihop det här med glasmästeri, snickare, elektriker och transportbolag blev en liten annan historia än vad vi först tänkte.

De nya eluttagen var nästan det svåraste, fast vi bestämde oss tillslut för ett par svarta som bara sticker ut elva millimeter. Ibland är ytligheten direkt pinsam, i en värld med krig och svält.

Just det där med expressleverans av beställda prylar förresten, det är ett kapitel i sig. Under tisdagen och onsdagen ringde jag fem gånger och skällde ut diverse folk, framförallt förbannad var jag på vägen från blodgivningen på onsdagen. Låg på både blod och blodsocker ger mig (tydligen) en viss verbal förmåga, om vi säger så. Vet inte när jag var så “tydlig” (läs: galen, skogstokig, förbannad) i ett telefonsamtal senast. Eventuellt i Manchester vid nyår, när bagagehanterarna vägrade köra ut vår väska. Well. Både på Bring, Elgiganten och underleverantörer fick sig en drydiansk hårblås över telefon. Inlägg kommer, var så säkra.

BlodgivningGamla köketGamla spisen

Det ser dessutom ut som att vi glömde stänga av spisen ordentligt innan den ställdes ut på gården. Hoppas inget brinner upp.

Mitt i alltihop har det jobbats, bloggats och tränats. Träningen är jag extra nöjd med då jag varvat tunga fyspass (crosstraining/crossfit) med puls på HIIT Cardio-passet. På lördagsmorgonen rundade jag så av träningsveckan med dess fjärde pass. En behaglig mil på Frösön i lugnt tempo och fantastiskt väder. Gissa om frukost och kaffe smakade fint efteråt.

Det märktes också att löpningen varit ett fattigt kapitel det senaste. Inget löpsteg över huvudtaget men vad gör det? Det kommer, bara jag kommer igång med löpningen igen efter nästan två månaders frånvaro från den biten.

En mil i lugnt tempo

Som sagt. Veckan har blandat och gett. I morgon söndag ska jag bara ta det lugnt. Det är en hel hög med bra fotbollsmatcher på den där tv-apparaten och däremellan ska jag dricka orimliga mängder kaffe och bara ha det lugnt, skönt och stilla. Det är i alla fall min plan. Ge fan i att rubba den.

Pretty please.

Månsken över Frösön

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.