Oktober i naturens tecken

Så försvann även oktober i ett virrvarr av orangea höstlöv, höststormar, snöiga fjällvandringar och karga isländska landskap. Månaden lämnade mig inte oberörd och in i november går jag med funderingar på framtid och hur jag vill att min tillvaro ska se ut framöver. Men strunt i framtiden en sväng, vi kör en tillbakablick och ser vad oktober erbjöd.

Vinterdäcken på bilen åkte på och jag fortsatte svettas och slita med mitt nya träningskort på Sportsgym. En torsdag i början av månaden blev jag överraskad av Maria med en helkväll på spa och restaurang i Östersund, en sen födelsedagspresent. Det där med spa en helt vanlig vardagskväll är ju något jag kan tänka mig att fortsätta med. Hur skönt?! Om det här har jag dock inte bloggat än.

Spa-kliniken i Östersund
Foto: M.Carlsson

Dagen efter åkte jag på photocation. En helg, fem bloggare, en stuga utanför Särna i Dalarna, dagstur till Njupeskär och workation på kvällarna. När mörkret sänkt sig över skogarna och maten puttrade på spisen pratade vi utveckling av bloggandet, fotograferandet och (arbets)livet på det stora hela.

Jag kom hem med rökdoft i kläderna och lite nya fräscha idéer, vilket jag skrev om texten Vägskäl, kalfjäll och Dalarnas djupa skogar.

Forsande vattendrag vid NjupeskärNjupeskär

Helgen efter blev det mer blogghäng när jag åkte på galan Stora Influencerpriset 2017. Förutom galan blev det två heldagar i Stockholm. Bland annat en fantastisk vandring på Söder, där höstlöven svajade ovanför våra huvuden. Ja, förutom de som låg och prasslade på marken. Det är ju så här jag vill ha Stockholm!

Lotsgatan på Söder i Stockholm

Sist men inte minst och som en helt barockt vacker avslutning på oktober åkte vi till Island förra veckan. Den där ön uppfyllde och brädade alla förväntningar jag hade och visade sig från sina allra bästa sidor. Från gråa regntunga skyar och bergstoppar inbäddade i filmjölkstjocka moln. Till blå himmel, milsvida vyer och bitande vindar in i märgen, raka vägen från Grönland. Med blöta vattenfall och sprutande gejsrar till valar i havet och en 120 mils roadtrip i världsklass.

Det kommer mer om Island i november.

Akureyri, Island

Det var oktober det. En händelserik månad med natur som fokus och med någon happening i princip varje helg. Nu har vi tagit steget in i november och även den månaden har rivstartat. Hej hej, köksrenovering. Fast sedan tänker jag att det ska bli förhållandevis lugnt. Jag behöver komma ifatt på så många plan och verkligen landa i alla upplevelser jag har haft i höst. Nu ska jag försöka att inte rusa vidare bara sådär, även om det verkar vara min paradgren det här året.

Så. November. Tid för eftertanke. Tid för återhämtning. Och så tackar jag oktober för alla härliga upplevelser!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Skrev just en kommentar på Lindas (Resa Medvetet) månadsresumé om hennes oktober som hade gått i ett behagligt, rofyllt tempo. Kommenterade med lugna, stillsamma saker om stort och smått. Här inne var det desto mer upptempo! Rolig månad verkar du dock har haft och jag är imponerad av ditt hålligång! Var sak har sin tid och jag ser fram emot dina Drydiska reflektioner på hösten so far. Njutläsning är vad det är!

    • Hehe, ja oktober blev väldigt upp-ig så det känns nästan skönt att få landa lite i november. Om jag nu ens lyckas med det. Har startat månaden med några alldeles för sena nätter och mycket skrivande…

  2. Tack för dina härliga uppfriskande berättelser. Det känns dock skönt att höra att du har för avsikt att stanna upp och reflektera ett tag. Full fart är härligt men kom även ihåg återhämtningen. ” USA tid” i kalendern är bra att boka in.(” Utan Särskild Anledning-tid”)
    kram cv

    • USA-tid. Den var ny så det tipset tar jag med mig. Vet inte riktigt när jag ska anamma det bara men jag känner nog också att jag behöver lite lugnare perioder nu. Som ikväll. Spelade lite FIFA. Lagom bortkopplad från resten av världen. Tack för kommentaren! 🙂

  3. Låter som en månad i vår smak, vi båda två gillar när det händer roliga saker. Du har ju dessutom fått uppleva Island, ett land med SÅ mycket natur?. Men som ngn skrev i kommentarerna är USA tid viktig, lite mellan varven iaf?/Pernilla

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.