Verksamhetsplanering – den roliga versionen

Vi hade en bokad tid i helgen. Jag och Maria alltså. Eller som en vän sa, när jag berättade om det – “Ni har barn varannan vecka, som dessutom inte är småbarn. Och ni måste boka en tid? Eh.“. Precis. Kanske kan tyckas märkligt vid en första anblick. Men så hade vi en plan. Om verksamhetsplanering. För att sätta en tidsaspekt på saker vi pratat om ett tag men som mest blir hängandes i luften.

Så, efter att jag tvättat bilen i nästan tre timmar (ja, det var ett tag sedan senast) så släppte vi allt hemma, stack till “annan ort” och satte mobilen i flightmode. För att slippa distraheras av stöket hemma. För att slippa pling i telefoner.

Nytvättad Volvo V60

Frösö Park Hotel blev vår halvt spontana “konferensanläggning” ett par timmar innan Manchester United-matchen och det visade sig dessutom att de serverade brunch. Perfekt tajming för mat och “verksamhetsplanering” (jag avskyr det ordet men är uppenbarligen arbetsskadad). Men å andra sidan, vi tog ju just ordet “verksamhetsplanering” till en annan nivå.

Buffén var dessutom riktigt fin. En del med kallrätter, en med varmrätter. Sill, ägg, kallskuret kött av olika slag, sallader, bröd. Ribs, kyckling, amerikanska pannkakor, våfflor, pizza.

Och ett avslutande efterrättsbord med tillhörande kaffe. Jag kan redan här avslöja att vi inte åt någon middag igår eftermiddag…

Brunch på Frösö Park Hotel Brunch på Frösö Park Hotel Frösö Park Hotel

Verksamhetsplanering då. En sedan två veckor bokad tid, för ett par på två personer med äldre barn varannan vecka. Hur korkat? Inte korkat. Tvärtom. Fantastiskt skönt att få fokusera och gå in i bubblan ett par timmar. Våra respektive listor med att-fundera-på-saker åkte fram och så bollade vi idéer, placerade ut händelser de kommande två åren och funderade på vad som kunde strykas och vad vi missat.

Facelift av lägenhet och resor blev det så klart mest fokus på, plus jobbtankar och övrig fritid. Vi har ett sovrum vi vill lyfta, ett vardagsrum likaså, så här medan köket fortfarande ser ut som ett mindre helvete. Resor vill vi så klart göra, både långa och korta. Både i Sverige och i andra världsdelar. Och så har vi ju en bilfundering att ta tag under Q2 2019, eftersom leasingkontraktet vi har idag går ut om två år.

Där har ni det. Lagom grovt planerat. Lagom hemligt.

Verksamhetsplanering på Frösö Park Hotel Frösö Park Hotel

Två timmar senare satt vi oss i bilen och rullade hem. I dubbel bemärkelse, eftersom vi nästan rullade ut från restaurangen. Hem till United-match. Hem till ett glas rosé i lugn och ro. I en nytvättad och städad bil. Med bättre vetskap om vad vi tänker oss med den närmaste framtiden.

Verksamhetsplanering. Den roliga varianten.

Idag drar skidskyttecirkusen in i Östersund förresten, när världscuptävlingarna drar igång. Jag ska inte gå. Någon annan som ska?

Skidskyttefesten i Östersund

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

14 KOMMENTARER

 1. Sjukt bra koncept. Jag har vänner (och fd konsultkollegor till mig) som gör sådant regelbundet + följer upp på det. Tror det är helrätt faktiskt. Om det är en hjälp för företag så är det utan tvekan det också för relationer. Något mjukare förstås men ja – jag säger För.

  • Eller hur! Det här var första gången vi tog det till den här nivån men jag kan också tänka mig att göra det även framöver och även i kortare tidsaspekter än två år. Tänker också win!

 2. Gillar verkligen upplägget – ska boka in en session med mig själv 🙂 Sofia (Hildas.se) och hennes man åker ju på en konferens varje år och planerar igenom livet – låter förbaskat kul det också tycker jag!

  • Ah, de tar det till ytterligare en nivå alltså? Shit, vi körde ju rena light-versionen i jämförelse! Låter ju fantastiskt kul! 🙂 Jag trodde inte att det var så vanligt faktiskt, men nu verkar det ju vara fler som gör det. Ska påpeka det för min vän.

 3. Så bra grej. Vi kör 1,3 respektive 5-årsplan som vi stämmer av varje nyår. Drömmar/planer behöver dryftas och skrivas ner på pränt. Jag ser det som att vi sår ett frö och jobbar mot skörden.

  • Ja, jag är väl inte någon större fan av att spika detaljer för lång framöver heller men det här kändes verkligen som en lagom nivå. Så att vi vet att vi är på väg åt samma håll. Värt att testa! 🙂

 4. Vilken bra idé jag lever mest för stunden 🙂 kommande månad! Do k har mkt att göra med ”mitt jobb” jag får mitt schema 4v i taget…. kan inte planera längre… idag kunde vi helt plötsligt planera tom 21/1… jag är spindeln i nätet å ser för det mesta till att familjen rullar runt 😉

  • Oj, fyraveckorsschema. Det låter nästan lite jobbigt för en trygghetsnarkoman som mig. Å andra sidan, man lär väl sig att vara flexibel också antar jag. 🙂 Och så länge en har ett roligt jobb så fungerar det ju.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.