Att förtränga julstök och hysteri en stund

Igår eftermiddag kittade jag ihop mina grejer på jobbet och loggade ut för en långhelg. Ut på stan och trängas med alla andra? Gör de sista panikinköpen av julklappar? Köa i tre timmar på ICA får att få tag på julskinka? Ut i skogen och hugga en gran? Hem och städa hela lägenheten?

Nej.

Vi tog in på hotell i stan istället. Låter kanske lyxigare än det är, men finns det en frinatt att nyttja så är det ju faktiskt ett ypperligt tillfälle att ta den. Så här några dagar innan julafton, när en egentligen ska hetsa och trängas med två miljarder andra människor. Nu är Scandic Syd i Östersund kanske inte det mest pittoreska hotellet en kan tänka sig men tillräckligt nice för att koppla bort det ostädade hemmet. För en stund i alla fall. Så, vi tog det lugnt. Bastu. En middag på stan. På Spåret i sängen. Massor av timmars sömn (jag drömde att jag åkte till SFO). Hotellfrukost. Några minuter på stan, som var tämligen folktom vid halv elva i förmiddags.

Scandic Syd, ÖstersundScandic Syd, ÖstersundFredagsmys på hotelletHotellfrukost Dan före dan i Östersund

Nu är vi återigen hemma, Maria är och handlar och jag ska röja upp lite bland kartonger och annat som står där det inte hör hemma. Vi lever fortfarande lite i post-köksrenovering. Och då får det väl vara så. Det kunde ha varit värre. Resten av eftermiddagen och kvällen blir det till att stöka på i lugn takt här hemma. Fotboll på TV:n mest hela dagen. Zelda (vårt enda julbesök) ligger i soffan och sover och en uppesittarkväll som kommer att präglas av Uniteds match borta mot Leicester.

Sedan kan julafton få börja.

Har ni också en lugn och skön dan-före-dan?

Lördagssoft med fotboll och Zelda

2 KOMMENTARER

  1. Älskar peppisarna som pålägg. Har gjort ungefär noll saker idag, klädde inte på mig eller reste mig från soffan förrens kl 14 aningens seg efter gårdagens utekväll.

    • Det är bara en pepparkaksberoende som gör så… men okej, jag hade dem faktiskt inte som pålägg tillslut. Även om det tar emot att erkänna. 😉

      Härligt med utekvällar. Under utekvällarna i alla fall. Inte idag kanske…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.