Etagevåning i Mostar – en billig lyxnatt

Efter vår spontant bokade lägenhet i Sarajevo körde vi samma race inför Mostar, som var resans nästa delmål på vår Balkan-roadtrip i somras. Vi lämnade Sarajevo bakom oss, åkte på bred och fin motorväg några mil innan de slingriga vägarna bland Bosniens berg tog över. Knappt tre timmar senare rullar vi in i vår nya stad. Det tog inte många minuter innan GPS:en guidat oss fram till Villa Divani. Som visar sig erbjuda en etagevåning i Mostar.

Inte stor. Inte vräkig. Ingen direkt utsikt att prata om.

Villa Divani hittade vi på Booking.com, kanske det bästa stället att hitta sovplatser på när det kommer till Balkan. Det lilla hotellet (eller kanske mer en väldigt lyxig variant av b&b) har en liten garageuppfart med plats för två bilar och det ligger bara tio minuters promenad från landmärket i stan, bron Stari Most. Vi blir välkomnade med både (alkoholfri) drink och ett fruktfat som vi alla hugger in på.

Välkomtsfrukter i Villa Divani

Villa Divani – billig och lyxig etagevåning i Mostar

Allt i rummet känns nytt och fräscht, det är städat och fint. Här finns allt vi behöver i form av skrivbord, ett helt okej wifi, kyl och minibar (med rimliga priser) och två sköna queensize-sängar. Den ena står på nedervåningen och den andra en trappa upp. En trappa upp ja, sängen på övervåningen är det enda som ryms där uppe.

Med tanke på hur vi bodde i både Kotor och Dubrovnik så känns det här som ett riktigt uppsving!

Sängar i Villa Divani, MostarEtagevåning i Mostar -andra våningen i Villa DivaniBadrummet i Villa Divani, Mostar

Ute är det säkert 35°C men AC:n på rummet håller oss på en bra temperatur. Vi är ju dock inte i Mostar för att hänga på ett hotellrum så vi beger oss ut på byn istället för lite sen lunch och upptäcksfärd.

Till turiststråken går vi på fem-tio minuter, där finns också en liten större mataffär som vi kan handla kvällsfika på. Restaurangerna duggar tätt i trakterna kring Stari Most men vi går på tipset vi fått från kvinnan på Villa Divani. Varken hiss eller diss på maten, smakupplevelserna på Balkan har inte imponerat nämnvärt på oss hittills och Mostar gör inget för att bryta den trenden.

Stari Most, Mostar

En natt i Mostar får räcka

Vi har sedan tidigare bestämt att vi nöjer oss med en natt i vår etagevåning i Mostar. Ärligt talat. Mostar har man gjort på en eftermiddag, i alla fall de centrala delarna med Stari Most och att trängas kring gågatan med alla småbutiker. Villa Divani hade vi dock kunnat tänka oss en natt till. Sköna sängar, en ganska liten men ändå frukostbuffé på morgonen, gratis parkering, gångavstånd till byns centrum och trevligt bemötande.

Allt för drygt 700:- för natten, vilket är mer än prisvärt!

När vi vaknar upp på morgonen packar vi ihop bilen och drar vidare. Nöjda och belåtna över att ha fyndat vårt fina boende. Vad vi inte vet är att vi har ett par av Bosniens besvikelser framför oss, Blagaj och Kravice, innan vi anländer Split senare på kvällen.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.