Getaway och en hemlig kväll på stan

Ibland måste man förstå att det inte måste faras iväg över halva jordklotet för att få fina upplevelser. Jag har helt missat att skriva om en kväll i oktober (!), när Maria bad mig avsätta en helkväll för att fira födelsedagen. Min alltså. Japp, jag fyller ju år i maj men alltså. Jag är inte den som är den. Plus att jag är tidsoptimist. Så det här passade ju mig egentligen perfekt, en getaway på tu man hand.

Och så är det ju perfekt tema att även blogginlägget ramlar in ett par månader i efterhand.

Sedan har jag inte en enda bild från kvällen (!). Jag stängde helt enkelt av. Eller ja, det gjorde vi faktiskt båda två (bortsett från bilden nedan). Hur skönt som helst att vara mobilfri några timmar och bara vara. Lugn och ro.

Det började med att jag, enligt instruktion, mötte upp Maria på hennes jobb och jag hade alltså ingen aning om vad vi skulle göra. Sedan tog vi en promenad. En kort promenad. Tvåhundra meter. Till Spa-kliniken i Östersund. Är det något jag gillar så är det att smita undan till ett lugnt och tyst ställe, för att bara tassa omkring och vara tillbakalutad. Det blev lite bubbel, pool, örtbad, ansiktsmassage (som jag somnade till) och så en sväng med att plocka ögonbryn (som jag inte somnade till…).

Sådant här borde en göra oftare. En liten getaway mitt i veckan. Bort från måsten som blogg, jobb, sociala medier, skärmar, plocka ur diskmaskinen, dammsuga, svara folk som ringer, liveresultat från matcher och iskalla nordvästanvindar.

Spa-kliniken i Östersund - en enkel getaway i Östersund
Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu

Vi rundade av kvällen på en restaurang i stan som inte någon av oss varit på. Mycket märkligt, för när en jagar ställen att äta på så känns det som att en varit på varenda hak. Förutom Up Stairs, ovanför Sir Winston. Mitt i stan, vid Stortorget. Det tog mig nästan hela vägen fram till den undangömda entrén på en innergård innan jag förstod vart vi var på väg.

Och lugnet fortsatte, eftersom vi den här kvällen var restaurangens enda gäster. Jag vet inte vad jag tycker om det egentligen, för till ett restaurangbesök hör nästan lite sorl, skratt och skålande. Men okej, är det getaway så är det. Vi hade en fin stund med god mat, vi skålade på egen hand och fick umgås i lugn och ro.

Sedan cyklade vi hem. Mot diskmaskin, tvätthögar, dammsugning, plingande mobiler och med nordvästanvinden piskandes i ansiktet. Fast där och då tänkte vi nog inte så mycket på något av det. Vi var kvar i bubblan. En borde göra sånt här oftare. Och det behövs ingen jordenruntresa för en enkel getaway. Det fungerar i Östersund också. En mitt-i-veckan-torsdag i oktober.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Haha, jag känner att en förklaring behövs..
    Du fick presentkortet på en ”Helkväll under stjärnorna” när du fyllde år i maj. Men eftersom det är ljust hela dygnet under sommaren, så var jag tvungen att vänta tills det blivit lite mörkare om kvällarna – därav så blev inte helkvällen förrän i oktober.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.