Jamtli julmarknad och decemberkänslor

Mor är på besök i stan och det har nästan blivit tradition att då gå en runda på Jamtli Julmarknad här i Östersund. Strosa runt på området, njuta av lite kolbulle och kaffe, klämma på lite lokala hantverk och köpa lokalproducerad mat. Det är ju så klart en ren bonus om det, som i år, är både snö och minusgrader.

Igår tog vi en promenad utifrån Skärgår’n och in till Jamtli-området, efter frukost och innan United-matchentorsken. Egentligen har jag inte så mycket intresse i att köpa krimskrams även om jag verkligen tycker om när lokala tillverkare av både mat och hantverk kan samlas och ha försäljning av sina alster. Lokalproducerat. Det är bra grejer.

Framförallt det här med lokal mat tycker jag är en hit, även om ett par riktigt fina tofflor i fårskinn eller dylikt skulle sitta fint. Okej, snart vänder det och vi går mot ljusare tider men håller förhoppningsvis minusgraderna i sig ett par-tre månader till. Golvet hemma är kanske inte jättevarmt alla gånger den här tiden på året.

Vi spenderade några timmar på plats. Åt kolbulle. Drack varm choklad. Träffade på några bekanta nunor. Hörde ångloket tuta på vägen från centralstationen till och från Jamtli Julmarknad. Fotade lite. Och såg skymningen lägga sig över stan. En väldigt fin söndag. Minusgrader och decemberkänsla.

Hoppas att det här håller i sig. Det får faktiskt gärna komma både fler minusgrader och mer snö också för den delen.

Jamtli julmarknad, Östersund Kolbulle på Jamtli julmarknad, Östersund Julbocken på Jamtli julmarknad, Östersund Jamtli julmarknad, Östersund Varm choklad på Jamtli julmarknad, Östersund Brasa på Jamtli julmarknad, Östersund Jamtli julmarknad, Östersund

Fakta om Jamtli Julmarknad

Jamtli Julmarknad (8-10 december 2017) lockar varje år uppemot 20 000 besökare och i Jamtlis 1800-talsmiljöer kan man vandra runt och njuta av kolbullar, fika, köpa lokalproducerad mat, hantverk och träffa människor från samma århundrade. Skådespelare så klart, men som ramar in hela stämningen på ett fantastiskt sätt. Det är entréavgift för personer äldre än 18 år. Det finns mer information på Jamtlis webbplats.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Vi körde faktiskt ett varv på lokala julmarknaden här igår. Dock ingen hit för någon så folkskygg som undertecknad en ledig dag! Övervägde lokalproducerade hamburgare som lunchsnack, men kaoskö gjorde att aptiten försvann.

    Nej, tacka vet jag glögg inomhus i värmen med endast närmast och kärast! 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.