Julafton och lugnet dan-efter-dan

Ja, det blev verkligen en lugn julafton. Medan Maria fortfarande låg och sov så blev jag väckt av Zelda, som är kattgäst under julen, och tillsammans klev vi ut i köket och så började jag rodda frukost. Gröten kokades, kaffet med kanel puttrade klart i perkulatorn och en skön spellista fick rulla på Spotify medan det ljusnade ute. En väldigt behaglig start på dagen, minst sagt.

Risgrynsgröt på julafton

Sedan hade vi egentligen inga spikade planer för dagen, mer än att ta en promenad till Lövsta och se fallskärmshoppande tomtar landa och dela ut godis till ungarna. Well, vi kom iväg lite sent och tomtarna var tidiga så när vi fortfarande var tjugo minuter bort såg vi både flygplan och fallskärmshoppare uppe i skyn.

Fast ärligt talat, det gjorde inget. Vi fick en bra vy av hopparna och det enda vi missade var landningen. Men att se hysteriska ungar rusa efter godis (som de förmodligen inte behöver) hör är inte en särskilt högt prioriterad aktivitet för mig på julafton.

Bonus? Lite aktiviteter på flygplatsen. EasyJet lyfte mot London och SAS flög in med en A320neo och landade på OSD några kilometer bortanför Berge på Frösön.

Tomtehoppning ovanför Östersund och Frösön SAS A320neo ska landa

Vi fortsatte promenaden och när vi tillslut kom hem hade vi gått drygt 11 kilometer. En väldigt fin julaftonspromenad och både Frösön och Östersund visade sig från en riktigt fin sida. Blå himmel. Några minusgrader. Gryning som omedelbart övergick i skymning. Storsjön som börjar lägga sig. Ganska stora kontraster mot vår resa till Zanzibar för två år sedan.

Längs Vallaleden på Frösön Östersund i julaftons skymning

Idag fortsatte det lugna tempot och förmodligen likadant i morgon också, även om jag funderar på om det ska bli skidåkning i Åre då. Eftersom vi inte har några barn i jul så gör vi lite vad vi vill. Snön ramlade ner med stora fina flingor förut, vi har suttit och planerat resan till Mauritius en sväng, jag har lirat lite FIFA, Youtubat en sväng och druckit eventuellt för mycket kaffe. Det är fint så. Det här är vad jag behöver just nu. Lugn och ro.

Hur ser er juldag ut?

Snöig juldag

6 KOMMENTARER

 1. Härligt med Mauritius resa. Min juldag har varit rätt trist. Har bara sprungit och kört lite bil. Och bloggat. Ska iväg till en kompis och spela brädspel nu. Behöver lite mer action 🙂

 2. Tidig julotta med fin musik. Därefter frukost med ”prinsen”. En stunds vila på soffan m boken Hjärnstark.
  På em besök av din far och A. Trevlig stund Avkoppling.

  • Det låter ändå som en riktigt härlig juldag. Julottan minns jag ju själv när jag skulle jobba i kyrkan… kliva upp klockan 04 efter julafton kändes inte alltid särskilt lockande.

   Trevligt med besök av far och A också! 🙂

 3. God fortsättning och Gott Nytt År till er!
  Vi hade också en väldigt lugn julafton utan större firande, vilket var riktigt skönt. Men skicka gärna lite snö till Stockholm, här är på tok för grått. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.