Reklam: Kaliforniens vilda natur kan bli din

LufthansaVi rullar sakta fram på den slingriga vägen mot dalen. Bakom oss har vi lagt en fantastisk vägsträcka som tagit oss in i nationalparken, men det bästa väntar fortfarande. Yosemite National Park kommer leverera vidunderliga vyer och under våra två dagsvandringar kommer vi att häpna mer än en gång över Kaliforniens vilda natur.

Förra höstens resa till Kalifornien märkte mig verkligen för livet. San Francisco i allmänhet. Yosemite i synnerhet. Jag tänker ibland att det förmodligen är det mest dramatiska jag sett i naturväg. Då har jag ändå bilat flera gånger genom olika delar av Alperna. Jag har sett Island och Svalbard. Och våra svenska fjäll så klart. Men El Capitan, Half Dome och sicksackleden upp till Glacier Point från Yosemite Valley brädar faktiskt det mesta. Trots allt det tillrättalagda. Kameran fick jobba hårt och jag har massor av härliga bilder, både mentalt och i bildarkivet.

Kaliforniens vilda natur

Världens mest sedda bild

Kalifornien är mer än Yosemite. Så klart. Fråga naturfotografen Chuck O’Rear. En januaridag 1996 var han ute längs vägarna i Sonoma County. Vid ett tillfälle kör han förbi en kulle, som tack vare storm och vinterregn hade ovanligt starka färger just den här dagen. Han stannade och fotograferade, vilket så här 21 år senare har visat sig bli en av världens mest sedda bilder. Någonsin.

Bliss heter bilden och det var Microsoft som snappade upp den hos den bildbyrå där Chuck lagt in den. Jag menar, vem har inte sett bakgrundsbilden i Windows XP?

Kalifornien är vackert och fotovänligt. På många fler ställen än Sonoma County, Yosemite och San Francisco. Nu har du chansen att själv få se området eftersom du med Lufthansa kan vinna flygbiljetter till Los Angeles, sju nätters boende och dessutom en tre timmar lång fotolektion. Med Chuck O’Rear. Som tidigare fotograf för National Geographic anar jag att det finns viss kunskap att ta del av.

I filmen nedan (ser du den inte – pausa reklamblockeraren tillfälligt) får du träffa Chuck lite kort, där han bland annat berättar om Bliss. Fullständiga tävlingsvillkor och inspiration hittar du på New Angles of America.

Har ni också upplevt Kaliforniens vilda natur?

Det här är ett reklaminlägg i samarbete med Lufthansa. Texter, synpunkter, åsikter och bilder är som vanligt mina egna.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.