Lägenhet i Kotor – så bodde vi i fyra nätter

Första anhalt på vår resa till Balkan i augusti var Kotor, en stad belägen längst in i Kotorbukten i Montenegro. Vi flög från Stockholm, landade i Dubrovnik och åkte med förbeställd taxi över gränsen till Montenegro. Efter drygt två timmar, vilket var en helt fantastiskt vacker bilresa i skymningen, kom vi fram till Port of Kotor. Där hoppade vi av och entrade gamla stan. I ett myller av trånga gränder och vrår fanns vår lägenhet i Kotor. Någonstans.

Vi fick ett ganska festligt mottagande, eftersom vi landade mitt i Kotorski Karneval.

Kotorski Karneval

Vår lägenhet i Kotor hade vi bokat på förhand, ett av få boenden vi faktiskt hade gjort det med på den här resan. Det är skönt att veta att i alla fall den första natten, eller de två första, är klara. I det här fallet hade vi bokat upp alla nätter i Kotor på samma ställe, för enkelhetens skull.

Vår lägenhet i Kotor – D & Sons Apartments

Vi möts upp av ägaren till D & Sons Apartments, vid gamla stans norra port, och blir visade vår lägenhet med en köksvrå, två sovrum och en toalett. Klinkergolv, luftkonditionering, helt okej utrymmen, rent och fräscht men inte toppkvalitet vad gäller faciliteter. Bonus för att det fanns tvättmaskin, vilket var perfekt efter våra svettiga turer på vandringseden. Det mesta fungerade bra för oss och det var det viktigaste, förutom att husets wifi var undermåligt.

I och med lägenhetens kök så kunde vi äta alla måltider hemma om vi önskade, så även om priset för våra fyra nätter var en aning i överkant så kom vi ändå undan hyfsat med egna måltider.

Köket, D & Sons Apartments i Kotor Ena sovrummet, D & Sons Apartments i Kotor

Läget var helt fantastiskt bra. Tre minuters promenad till en mataffär och ett litet köpcentrum utanför gamla stan, en minut till vandringsleden upp till fortet ovanför stan och sedan hade vi Kotors vackra gamla stadsdel rakt utanför dörren. I bilden nedan ser ni kläder hängandes på en husvägg, huset till vänster med takfönster är D & Sons Apartments. Norra porten till gamla stan är högst upp i bildens högra hörn.

Till Port of Kotor, bilden under med fartyget MSC Musica, går en på fem-tio minuter. Ja, beroende på hur mycket turister som man får trängas med i gränderna. Innan nio på förmiddagen går det fort, det är värre lite senare.

Vår lägenhet i Kotor - D & Sons Apartments i KotorMSC Musica ligger i Port of Kotor

Intrycken efter fyra nätter

Visst hade vi kunnat hittat något bättre om vi både varit ute i ännu bättre tid eller betalat mer. Så är det. Det går väl alltid att bo bättre? Kotor dräller av boenden, både innanför gamla stans murar och även utanför (vilka är billigare). För våra fyra nätter gav vi knappt 4000:- och då ingick alltså ingenting utöver tak över huvudet.

Dyrt? Kan tyckas. Vi gav å andra sidan lite och ingenting för vår egenköpta frukost, vi slapp taxiresor till och från stan och återigen – läget. Trots att det just den här helgen var karnevalstämning i gränderna nedanför långt in på småtimmarna.

Fast det är väl också en semestergrej?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.