Tips för Londonresan – resebloggarnas 10+ favoriter

När Östersunds FK lottades mot Arsenal i Europa Leagues 16-delsfinaler gick det nog ett sus genom hela stan. Inte bara för att det kommer en anrik och högt rankad Premier League-klubb till Östersund i kallaste februari. Det innebär också att ÖFK drar till Emirates Stadium för returmatchen så här har jag samlat några svenska resebloggares bästa tips för Londonresan.

Det här är ju en fantastisk och helt unik fotbollsupplevelse för så väl den inbitne ÖFK:aren som gemene person i stan med ett någorlunda fotbollsintresse. Men stan är ju mer än bara fotboll (sägs det) och beroende på hur mycket tid en får i stan så varierar ju möjligheterna, oavsett reslängd och intresse och även om man inte har något med fotboll, ÖFK eller Arsenal att göra.

Trafik i London

Några timmar i stan

Det går att hinna se London på väldigt kort tid och 4000mil.se skriver om en eftermiddag i ”The Big Smoke”. Där hinns både Borough Market med, precis som promenad längs Themsens södra strand. Borough Market tipsar även Let’s go Explore om med massor av härliga bilder!

Tips för Londonresan över helgen

Jenn – Forever Abroad valde att resa dit i februari och hon skriver om både musikalbesök och bokhandeln Foyles som är väl värd ett besök. Johanna på Vandraren.se tycker att second hand-butiker ska besökas men föreslår också ett löppass i Hyde Park. Den borde jag själv testa nästa gång i stan. Löpningen alltså.

Bara Brittiskt har ett helt inlägg om att resa till stan med barn (barn på svenska alltså, inte barn på engelska). Bland rekommenderade aktiviteter hittar vi London Eye, London Dungeon och hon har även tips för Harry Potter-fans. Maria på Fantasy Dining tar Harry Potter till ytterligare en nivå och tipsar om både hotell, inspelningsplatser och Warner Bros Studio – The Making of Harry Potter Tour. Även Matochresebloggen tipsar om Warner Bros.

Är vi inne på barn så tipsar City Lover Reser om att åka dit med tonåringar, för att upptäcka Tower of London och Portobello Market med sina secondhand-butiker. När vi ändå pratar om marknader så tipsar På Vift om Camden Market, med sina roliga byggnader och den mänskliga mångfalden.

För att samla ihop alltihop har Towe på Come fly with me skrivit ett fint inlägg med hennes tolv bästa tips om stan. Takbarer, afternoon tea, området kring Holland Park, det gröna Hampstead Heath med mera. På tal om afternoon tea, Ladies Abroad har testat det på Sanderson Hotel, med Alice i Underlandet-tema.

Mina egna tips för Londonresan

Jag har inte varit i stan sedan 2012 (jag räknar inte Heathrow i mars) och då var jag inte riktigt i samma resebloggarmode som nu. Därför är det också lite skralt med inlägg om den resan här. Mina enklaste tips är att göra en långweekend av alltihop. Promenera mycket, ta den där löpturen i Hyde Park, drick en öl på en skön pub och gå och se fotboll (Premier League firar 25 år i år!). Det dels är ligaspel så gott som varje helg och det fullkomligt dräller av fotbollslag i stan. Om man inte får matchbiljett är det bara att inmundiga atmosfär på första bästa pub.

På min bucketlist står, fotboll i all ära, ändå Dryden Street allra högst. Det var bara taskig tajming och okunskap att missa den sist gång. Får jag bjuda på en sak till? Okej, tack. Jag var i London första gången i april 1996, inte ens fyllda 16. Då såg det (och jag) ut så här. Det har runnit lite vatten under broarna sedan dess och om den resan har jag inte heller bloggat.

Har du fler tips för Londonresan? Lämna gärna en kommentar!

Dryden i London 1996 - och nu med tips för Londonresan
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

14 KOMMENTARER

  1. På senaste tiden har jag blivit helt tokig i London och vill bara se och uppleva mer av staden. Det får nog bli en resa dit nästa år också. Massor av bra tips och så roligt att se bilden på dig;) tror jag också var runt 16 första gången jag var där. Tack för länk:)

    • Bilden bjuder jag på! 😉 Ja, jag är grymt sugen också, kanske i helt andra intressen än dig då i och för sig. Missade ju Dryden Street sist gång så det är värt det nästan vara därför. Hehe!

  2. Vilket härligt inlägg! Jag har inte varit i London på 3 år – så ja måste också tillbaka. På väg att boka resa i vår faktiskt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.