November, du är inte så tråkig som alla säger

Så försvann ännu en månad. En ”resfri” månad som faktiskt inte blev så resfri som jag först tänkt. Det är lite som vanligt. Ju färre resor jag tänker, desto fler blir det. Det är ungefär så hela det här året har sett ut. Inte mig emot. Ni vet ju att jag gillar livet när det är så där.

November så.

Egentligen tänkte jag blogga om hur illa det gick när vi tyvärr fick dras med Brings ”leveranstjänster” i samband med faceliften i köket. Men alltså, jag vet inte hur mycket skit ni orkar med. Leveranserna gick i alla fall åt helvete. Dubbelt upp, för både spishäll och ugn fick vi ringa och tjata oss till. Alltid med olika besked och beskyllningar högt och lågt, där ingen ville ta ansvar och allra minst leverera våra kollin. Jag och Bring är inte bästa vänner just nu, men har ni hängt med på Instastories så kanske ni märkt det…

Köket? Tja, det är nästan klart (och var varit nästan klart i tre veckor). Fast det ser lite bättre ut än så här, en timme in i snickarens första jobbdag.

Gamla köket

Det fina då? Typ, resten.

Först och främst så har bloggen bytt namn. Jag kastade ut det tre år gamla Traveler’s Edition och är nu istället FlyingDryden med hela svenska folket. Det känns så här tre veckor senare fantastiskt rätt.

Det var en norrskensintensiv vecka i mitten av månaden och jag tog mig ut en av kvällarna, men fick avnjuta ett par rejäla sken vid tillfällen när kameran inte var med. Det är magiskt det där skenet på natthimlen. Jag har fortfarande en liten dröm om att ligga i en snödriva, långt bort från stadens ljus och bara titta upp på himlen. Får jag med mig någon?

Norrsken ovanför Östersund

Sedan bestämde jag mig lite hastigt och lustigt för att åka ner till Stockholm en sväng. Travel News Market på Waterfront fick jag lite svårt att avstå från så jag brände lite flygpoäng och stack ner över dagen.

Att då dessutom få en inbjudan om att besöka SAS-hangaren på Arlanda var ju en riktigt fin bonus. Där stod jag en morgon i november och poserade framför LN-RKS, plus att det så klart blev en rundvandring i kabinen och lite närmare titt på SAS Business Class bland annat.

Dryden och Rolls-Royce Trent 772B-60
Foto: utochspring.com
Airbus A330-343X, Frithiof Viking - LN-RKS

Sedan hade jag far och sambo på besök i Östersund och vi gjorde en riktigt fin tur på närbelägna Andersön, som är en kort biltur ut från Östersund. Det var en sådan där otroligt vacker höstdag när vi vandrade runt längs vattnet. Vi såg Oviksfjällen, flygplan på himlen till fjärran destinationer, Åreskutan som reste sig och så drack vi kaffe med utsikt.

Det är livskvalitet av den här typen som jag är så galet glad över att ha så nära.

Solnedgång på Andersön
Foto: R.Rydén-Fogelberg / travelphoto.se

Nordmaling fick sig också ett besök. Vi åkte upp med barmark och åkte hem i ett par-tre decimeter snö. Vi kan väl kort konstatera att vintern anlände med besked. Inte mig emot, tvärtom. Det är betydligt ljusare ut nu än innan. Plus att vintern så klart klär naturen väldigt fint. Lite tystare, lite mjukare, lite kallare. Stor like på det.

Vinterväglag

Ja, så blev det Stockholm en sväng igen, i jobbsammanhang den här gången. I dagarna tre hängde jag i betongförort på dagarna och Kungsholmen på kvällarna. Jag tog mig lite sådär självvald egentid med ett löppass, ensambesök på restaurang, bloggtid och väldigt soft boende på Amaranten. Det var nog precis vad jag behövde.

Kungsholmen och snöfall i november

Så. November är slut och allt rundades av med några vintervackra dagar i Östersund och på Frösön. Vanligtvis tar det mig runt fem minuter att cykla till jobbet men i onsdags tog det det tredubbla eftersom jag var tvungen att stanna för fotografering några gånger. Lätt hänt, när naturen bjuder in så här. Och just den här bilden nedan gick faktiskt fullständigt bananas på Instagram.

Ja, jag håller med. Det är jädra fint. Och det här är min vardagliga väg till jobbet. Svårt att tröttna…

Jämtländsk vinterskrud i november

December är nu också officiellt invigt. Det betyder att det är fritt fram att äta pepparkakor (som jag gjort sedan förra julen) och titta på Sunes Jul. December blir faktiskt helt resfri och det ska bli fantastiskt skönt att komma ifatt här hemma. Ett kök som ska färdigställas och höstens resor ska färdigbloggas. Plus träning, jobb och livet i allmänhet.

Ja men, då kör vi väl?

Hur ser era decemberplaner ut?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Jag ska också titta på Sunes jul. Bästa. Btwn, ”Sune” lärde jag känna i Singapore när jag pluggade där, han gillade inte att bli kallad Sune 🙂

  2. Först Tel Aviv, sedan Göteborg, värsta julfesten med 300 gäster, Stockholm, julafton och nyår. December blir SÅ mycket roligare än november! Sedan hoppas jag på lite skidsnö även i Västergötland. Ser underbart ut på dina bilder!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.