Vi trotsade Åres annandagskyla

Annandag jul. Lediga. Utan några barn hemma. Så, vi bestämde oss för att trotsa Åres minusgrader och åka lite skidor. Faktum är att jag aldrig tidigare inlett skidsäsongen innan nyår (!) och det om något var ju ett skäl till att åka tio mil västerut. Trots, enligt prognosen, annalkande snöyra. Trots tio-tolv minusgrader. Trots kort skiddag. Den här tiden på året kittar ju ljuset ihop strax efter att det inträtt.

Rödkullen blev gårdagens utgångspunkt. Efter att jag snubblat över Lisa i liftkön, som hittat sin julstämning i Åre i år, och växlat några ord tog vi ankarliften upp till ändstationen. Där uppe blåste det perkele, sikten var noll och uppvärmningsbacken Röde Orm var dessutom avstängd. Vi transporterade oss vidare och efter några blåa svängar var vi återigen nere vid Rödkullen.

Sexig åkning? Inte särskilt. Åkning innan nyår? Oh yes. Jag hade kunnat åka hem där och då. Skämt å sido. Vi tog några svängar till innan vi valde att tina upp med lite lunch.

Ankarlift vid Rödkullen, Åre Maria i RödkullenRödkullen i Åre

Efter lunch var vi sugna på något annat så vi drog transportsträckor bortåt VM8:an. Ja, lagom tills att vi anlände dit så började de stänga ner den på grund av hård vind. Det var bara till att åka med upp och sedan transportera sig tillbaka till Rödkullen.

Och ja, det blåste perkele även uppe vid toppen av VM8:an, med snöyra och småspik i ansiktet. Lyckligtvis hade vi medvind tillbaka men när man inte kan stå på med någon högre ansträngning på transportlederna så blir även det ganska kallt.

Bitigt och jävligt. Fast premiär före nyår. Lätt värt allt.

Frusen Maria vid VM8:anGarmin Fenix 5 som skidklocka

De två sista åken gjorde jag på egen hand. Vinden vände och gav mig motvind och småspik men av någon märklig anledning skidade jag ändå med något märkligt leende i fejset. Det därmed skidor är ju roligt. Nästan oavsett väder. Allt från blötaste april till kallaste februari. Eller annandag jul. Frågan är om jag ska försöka få till en skiddag till i år. Eller det kanske inte är en fråga ens.

Nyårsafton, någon?

Rödkullen i Åre Dryden åker skidor i Åre

12 KOMMENTARER

    • Ja, jag såg många fina bilder därifrån! Härligt! Jag tar sikte på Åre i morgon igen. Det ryktas bli bra väder, plus all nysnö som ramlat ner i veckan. Då måste jag ta chansen. 🙂

  1. […] Inte undra på att jag är trött förresten, dagens vintergrå besök inne i Stockholm city gjorde mig inte direkt piggare (även om det var fantastiskt fint att möta upp två vänner och prata ihop oss om framtiden, den här tiden på året handlar allt om nystart!). Snöglitter och skidbackar hittar ni istället hos bland andra Lisa och Dryden. […]

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.