Det (och den) närmar sig Mauritius

Det har varit en ganska tät bevakning av väderprognoserna den senaste veckan. Nog för att det inte kanske är bästa högsäsong på Mauritius just nu men temperaturerna verkar ligga stadigt kring 27-32°C. Det som känns mindre stadigt är själva vädret i sig. Mulet, regn och lite sol har jag nog ställt in mig på, men att det skulle komma en cyklon som heter Berguitta och dra in över ön var väl kanske en aning utanför kalkylen (även om det är cyklonsäsong från november till maj).

Att den dessutom, så sent som i natt, uppgraderats och numera går som en klass II-varning…

Återstår att se var den tar vägen, hur mycket skada den åstadkommer och hur vår kommande vistelse påverkas. Cyklonen i sig lär ha dragit förbi när vi är på plats men skickat på infrastruktur kan ju bli en ny upplevelse. Å andra sidan är det inte ett dugg synd om oss turister. Jag hoppas snarare att ön klarar sig bra. Våra egna dagar på ön löser sig alltid på något sätt.

Cyklon på Mauritius

Hur som helst. Research har ju så klart gjorts. Jag har pluggat lite geografi, försökt lära mig var de olika platserna ligger, avstånd och våndats över val av hotell. I-landsproblemen har verkligen hopat sig. Precis som alla andra gånger det förbereds resor till fjärran platser.

I många avseenden ses nog ön som en paradisö med långa vita stränder. Well, vare sig jag eller Maria är några strandmänniskor. Visst kan jag uppskatta en vacker strand men mer som naturupplevelse än en plats för att steka sig i solen. Det hindrar mig ju inte från att läsa strandinlägg så klart. Både Discovering the Planet har en guide för att hitta rätt strand precis som På Vift, som tipsar om Mauritius bästa stränder. Sedan har vi faktiskt Liniz Travel & lifestyle, som hade sitt bröllop på Mauritius. Nu ska vi inte gifta oss där men väl så fin inspiration om man går i de tankarna.

Annars då? Ja, vi tänker nog dyka och snorkla om ni inte cyklonen ställt till med för mycket. Vi vill upptäcka Port Louis och Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden. På västra sidan av ön, bara ett långt stenkast från vårt boende, ska det tydligen gå att köra zipline i Casela Park också. Det har jag inte testat än (finns i Åre men det är ju hela tio mil dit…). Av Cathinkas bilder därifrån så… ja, det måste ju göras. Och Black River så klart, som Daniela skriver om här.

Som sagt. Det återstår att se i vilket skick ön är i men förhoppningsvis kommer vi sysselsätta oss under våra dagar på plats. I annat fall blir det hotellhäng och tillbakalutad semester. Jag kanske måste testa det också någon gång…

Har jag någon läsare som varit på Mauritius och vill lämna tips? Använd kommentarsfältet här och skriv. 

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

 1. Det kom en sån där cyklon när vi var där med. Alla fönster på hotellet spikades igen och varenda möbel togs in. Det blev tre regniga och lite stormiga dagar i hotellbaren med en bra bok. Kan inte påstå att vi led direkt :). Enkelt med hyrbil. Men börja räkna rondeller… i vänstertrafik… Ha en underbar resa.

 2. Nej, vilken otur! Och lite otäckt! Hoppas att det inte blir så farligt ändå med cyklonen.
  Jag drömmer om grannön, Reunion. När jag läste rubriken på föregående inlägg tänket jag för en kort sekund att ni var på väg dit också.
  Zipline testade vi på Kuba. Över förväntan. (om det nu fanns någon förväntan, jag hade ärligt talat glömt att det ingick i det bokade paketet 🙂 )

  • Nu har den dragit förbi så vi är inte oroliga. Även väderprognoserna ser bättre ut. 🙂 Zipline står på bucketlist, det kanske är här det blir av?

   Haha, reunion. Det vore något. Ön alltså.

 3. Åh så härligt att åka till Mauritius! Du lär stöta på en och annan rik parisare där, hehe. Jag och syrran hade tyvärr lite samma otur när vi var på Phu Quoc eftersom att en tyfon drog över Vietnams östkust. Så 2,5 av 5 dagar regnade det och var ganska grått. Fast vi hade det bra ändå 🙂

  Hoppas att vädret är bra lagom tills ni åker dit!

  • Jag tänker att väder och vind är en del av resan. Är ju egentligen oerhört svårt att tajma in precis det väder man vill ha. Det får bli som det blir kort och gott. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.