Från cyklonsviter till WinterWorkation

Ena veckan går jag barbent i sandaler och känner mina sönderbrända ben efter ett par timmar för mycket i solen. För varje ansträngning rinner svetten längs ryggraden. Blir jag inte blöt av det så hjälper åskskurarna till, som med jämna mellanrum sköljer in över ett januarivarmt och cyklonomsusat Mauritius.

Andra veckan, bara några dagar efter att jag satt fötterna på svenska mark, är jag på WinterWorkation i Åre. Där jag en morgon lyckas släpa mitt morgontrötta jag till Åtta i Åttan. Där snöflingorna möter mina skidglasögon när jag susar ner för Lundsrappets svarta backe. Där jag sitter i hotellobbyn och jobbar en förmiddag. Bredvid en sprakande brasa. I mysbrallor och tjocksockor. Med en rykande kaffe på bordet bredvid datorn.

Att åka nypistade skidbackar redan vid åtta på morgonen borde jag ha testat tidigare och en sak är nog säker – det kommer att bli fler gånger. Världsklass.

Åtta i Åttan
Åtta i Åttan. Foto: C. Muda / matochresebloggen.se

Jag är alltså på andra upplagan av WinterWorkation. Återigen har ett trettiotal av medlemmarna i Influencers for Sweden samlas för några dagar på Holiday Club i Åre. Unconference med både nyttiga erfarenhetsutbyten och fritid. SEO-snack, varumärkesbyggande och workshops blandas med skidåkning, olika sorters bastu, skoteråkning och snöskor. Allt i ett vintrigt Åre som verkligen bjuder in (eller ut) till vinteraktiviteter.

Själv har jag fokuserat på skidåkning. Ett klokt val. Åtta i åttan kvalar till och med på topp-tre över mina livs bästa stunder på utförsskidor.

Så. Mauritius ena veckan. Åre andra. Jag tror bestämt att vi har pratat om kontraster förut. Dess stora fördelar i så många avseenden. Hur de stärker perspektiven på tillvaron och vilka tvära kast det är ibland. Inte bara när det kommer till geografi, väder, vindar och temperaturer. Utan rent allmänt.

Eller för att göra en lång historia kort – jag gillar kontraster.

Eftermiddagsskidor i Åre
Eftermiddagsskidor i Åre. Foto: S. Zetterqvist / fantasiresor.se

23 KOMMENTARER

 1. Så härligt med dessa kontraster. Här i Söderköping är det kontraster för varje dag, ena dagen snöfritt och +4 gr. Nästa dag snötäckt och -1 gr. Spännande. Jag kollar runt lite på resor och efter jag har varit i Jämtland så kan det kanske bli en tripp söderut. Älskar kontraster!

  • Ja, kontraster är härligt och jag började ganska sent med att resa bort i januari. Första gången för fyra år sedan. Men det kan nog bli fler gånger, även om jag verkligen gillar riktigt bra vinter.

 2. Åh så bra formulerat!Och ÅÅÅÅH vad jag hade velat åka skidor! Men nästa gång, då. Utan feber och taggtråd i halsen, då blir det åka av 😀

  Jättekul att ses igen, även om jag mest sov på rummet denna gång. Men, det är ju kontraster det oxå, en måste bli sjuk för att ha vett att fatta exakt hur lyxigt det är att vara frisk.

  Hoppas jobbkontrasten sitter fint nu!

  • Ja, det var trist att du däckade av en sån där hemsk man-cold men va fan, det kommer fler tillfällen. Har hört att du gillar att åka snabbt utför så vi får väl dra ihop en liten tävling då kanske. 😉

   Jobbkontrasten var… eh, fin. Typ.

 3. manchestersnön på åttaiåttan-bilden! WOW! Ses där och då nästa ww – jag njöt i längdspåren i år, mellan måltider, workshops och annat härligt häng.

  Och ja: mer kontraster i livet!

 4. Härligt med kontraster! Det förgyller livet.

  Mauritius skulle jag också gärna vilja besöka. Vad gäller skidor så håller jag mig till längdspåren! 🙂

  Det låter som om ni hade riktigt fina dagar.

 5. Båda veckor tycker jag låter ganska så nice faktiskt. Det där med öppen brasa hade jag inte tackat nej till! Och skidåkning. Jag undrar om jag undermedvetet undvikit att åka på skidsemester just för att det var så länge sedan nu att jag knappt ens minns hur man åker. Eller så är det för dyrt.

  • Båda veckorna var riktigt nice men på sina egna egendomliga sätt. Och ja, det ÄR dyrt med skidor. En av anledningarna till att jag drar mig för att åka så ofta som jag vill. Åre tar 465:- för en heldag…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.