Grismånad och snömoddigt löpsteg

Jag tror inte jag fattar riktigt men tiden har fullständigt flugit iväg. Kom att tänka på det igår när jag stack ut på ett löppass på lunchen. Det här var blott andra löpningen efter nyår, när jag vanligtvis redan har gjort flera mil i skorna. Januari är ju grismånaden nummer ett och själva kickoffen till vårens stora happening i maj, med Göteborgsvarvet.

Nu har jag ju i och för sig inte legat på sofflocket av primärt två skäl. Jag har inget sofflock och sedan har jag tränat på väldigt bra med både styrka och puls i flera veckor. Men jag måste dock komma ut på längre sträckor känner jag, och börja känna på halvmaradistansen igen. Det var alldeles för längesedan.

Nåväl. Gårdagens pass kommer inte gå till historien som det snabbaste jag gjort men det spelade mindre roll. Jag kom ut på en mil, fick lite flås, känna på det härliga vädret och trampa lite snö. Just det där sistnämnda underlättar ju inte direkt när det kommer till löpsteg men återigen så spelar det mindre roll just nu.

Så här. Det är inte i januari jag vill vara snabb och i toppform. Januari är grismånaden nummer ett och det är sen gammalt. Skönt var det ändå och idag har jag lätt träningsvärk. Precis som det ska vara.

Vad som händer i helgen får jag lov att återkomma till.
Vad har ni för planer?

PS. Viktigt. Typ. Jag har rakat mig i ansiktet efter att den här bilden togs.

Kallt löpväder VinterVinterlöpning med Garmin Fenix 5

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.