Jämtlandsnatt och gnistrande snö

Jag glömde nästan att berätta. Häromkvällen åkte jag och bror ut i vinternatten för lite fotografering. Ni vet. Stativ. Fjärrutlösare. Långa exponeringstider. Plus massa snöskottning för att ta oss fram dit vi ville.

Det är en grej att skotta en halvmeter snö och en helt annan att skotta en halvmeter snö. Den varianten som låg i vägen för oss vad fjäderlätt pudersnö som man nästan kunde blåsa bort. Där satt vi sedan i varsin, vad det liknade, skyttegrav och sköt. Sköt bilder. När vi var klara på Frösön åkte vi vidare mot Rödön där vi hittade ytterligare en bra fotoplats. Tror nog att vi var där närmare en timme och lekte.

Det ser nästan ut som att bilderna är från mitt på dagen men klockan var en timme innan och en timme efter midnatt. Exponeringstiderna förbryllar ögat, minst sagt. Men vackert var det. Och är det.

Alltså. Stor älsk på vinterdagar och nätter som de här!

Vinterkväll på Frösön Midnatt i december-Jämtland Midnatt i december-Jämtland

19 KOMMENTARER

  1. Åh så vackert!! Vadå avundsjuk? Här verkar vi befinna oss i någon slags snöskugga. Dessutom har det nu snart regnat i en vecka och nu börjar det minst sagt bli tjatigt!

    • Det där regnet har jag hört talas om. Hann bli lite orolig idag när det låg runt nollan men ikväll var ordningen återställd. Smack och ner till -10°C! 🙂

    • Regn den här tiden på året är lite dystert faktiskt. Har hört att det spöregnat massa dagar från mina ”hem-hem”-trakter också. Då är jag extra glad över att leva i Östersund! 🙂

    • Tack! 🙂 Det kanske låter konstigt men vi fick åka runt och leta lite för att hitta fina platser. Egentligen var det nog bara att ställa sig var som helst och se sig om. Hehe!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.