Med KLM från Stockholm till Amsterdam

Det blir några flygresor varje år, både lite kortare inom Europa men också längre varianter. Varje gång har jag, i hela mitt liv, lyckats undvika The Flying Dutchman. Inte avsiktligt förstås, det har helt enkelt bara inte blivit så. När jag var i Amsterdam för tre år sedan flög jag poängresa med SAS och det är också enda gången jag varit på Schiphol, flygplatsen strax utanför stan. Förra veckan var det så dags för premiärflygning med KLM från Stockholm till Amsterdam, där vi skulle spendera en natt innan vidare färd till Mauritius.

KLM håller till på Terminal 2 på Arlanda, en terminal som jag tror att många missar då T5 är den mer omtalade när det kommer till att flyga utrikes. I T2 huserar också bolag som British Airways, Finnair, WOW Air (som jag flög med till Island i höstas) med flera. Terminalen i sig är ganska ospännande men det finns både restaurang, en okej Menzies-lounge, Starbucks och några butiker.

Att flyga med KLM till Amsterdam

Nu var det inte terminalen jag tänkte gå igenom utan att flyga KLM från Stockholm Arlanda till Amsterdam.

Eftersom jag är som jag är så hänger jag på incheckningen i appen så fort den öppnar. Det ger mig framförallt större möjlighet att plocka det säte jag vill ha under flygresan. Dessutom tar jag helst hem mitt boardingpass till mobilen, istället för ”gammalt hederligt” papperskort.

Den här flighten, KL1110, flögs med en Boeing 737-900 (PH-BXT) och jag tror att även det var premiär för mig. Bland alla flygningar med 737-6/7/800 har jag nog lyckats ducka även för 900. När jag, strax innan avgång, såg att planet ifråga togs i bruk 2004 blev jag lite lätt oroad (jag vet, i-landsproblem). Gammalt och slitet var väl inte det jag längtade mest efter men jag blev faktiskt förvånad när jag väl klev ombord. Välstädat och eventuellt ganska nyinrett? Det andades i alla fall mer 2014 än 2004. Under oss försvann sedan ett svenskt vintrigt landskap och vi tog sikte på Amsterdam.

KLM PH-BXT Boeing 737-900Hejdå Sverige!

Tilltugg på 10 000 meter

Under den här drygt två timmar långa flygningen serverades det en ostmacka och dryck. Alldeles lagom mellanmål eftersom vi dragit i oss lite lunch på Arlanda strax innan. Mackan må se måttligt rolig ut på bilderna men faktum är att osten gjorde sitt. Helt klart ett bra snabbmatsalternativ på tiotusen meter. Dessutom lite grövre bröd istället för det klassiska vita, helt i min smak.

Måltid ombord på KL1110Måltid ombord på KL1110

När vi sedan landat i Amsterdam och flightmode åkte av så plingade KLM-appen till i mobilen och meddelade vilket bagageband som väskan skulle komma på. En bra bonus för att slippa leta vid bagagebanden, det finns nämligen några stycken på Schiphol.

Väskan förresten. Amsterdam var bara en planerat lång stopover för oss, eftersom vi skulle vidare till Mauritius dagen därpå. Men, eftersom den flighten avgick mer än 24 timmar efter att vi landat i Amsterdam fick vi hämta ut väskan. Om det är kortare tid mellan flygen än så, så går bagaget hela vägen.

Notis om bagage i KLM-appen

Så, hur var KLM från Stockholm?

Att flyga med KLM från Stockholm till Amsterdam var en smidig upplevelse. Planet var fräscht, det var i tid, servicen var god och tilltugget i luften dög absolut för en kortare flight, helst i jämförelse med andra bolag som bara erbjuder kaffe eller inget alls. Med tanke på vilket nav Schiphol som flygplats sedan är så känns det här som ett riktigt bra alternativ om man ska vidare ut i världen, vare sig det är med KLM eller någon annan operatör.

Vilka är dina KLM-erfarenheter?

Tack till KLM som gjorde den här flygresan möjlig. Texter, bilder, åsikter och synpunkter är som vanligt mina egna. Läs mer här om hur samarbeten på bloggen fungerar.

Att flyga med KLM från Stockholm till Amsterdam

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

9 KOMMENTARER

  1. Tycker KLM är okej. Inte mitt förstaval men funkar. Gillar inte deras blåa seatcovers 🙂 Fast jag får nästan alltid upgrade så det är nice.

    • Jag kommer ha KLM under luppen framöver, kanske inte primärt för Amsterdam utan mer för att dra vidare antingen inom Europa eller världen. Kommer en review på AMS-MRU framöver också. 🙂

  2. Övervägande positiv som så till KLM, även om de slarvade bort min NYC-bokning där för fyra år sedan. Känns ändå som ett relativt modernt företag och med fräscht material och kompetent personal. Även roligt för min inre nörd att ha klarat av B739 precis som dig, med tanke på hur ovanlig den varianten är överlag! ?

    • Ja, 739:an var en fin bonus att checka av! Inte jättevanlig vad det verkar. 🙂 Lite trist att KLM fasar ut sina 747:or och framförallt till SXM, annars hade jag gärna åkt tillbaka dit. Det är ju en klassiker i flygsammanhang.

  3. KLM har jag aldrig haft några problem med och det säger en del! Bäst tycker jag Virgin Atlantic är. Top notch service

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.