Vykort från tusen mil hemifrån

Tusen mil hemifrån. Eller så här. 1000,3 mil för att vara någorlunda exakt. Men för att avrunda lite beroende på var på ön vi var så kan vi säga en slät tusing. För enkelhetens skull. Fem-sex dagar på Mauritius har gått fort och jag har med mig massor i bagaget hem. Inte souvenirer då, det släpar jag nästan aldrig på förutom en kaffemugg här och där.

För mig är det mer minnen. Upplevelser att prata om. Erfarenheter att känna sig rik på. Bilder att bläddra bland. Och den här gången också en trasig telefon som jag ska försöka få liv i hemma i Sverige. Inte för telefonen skull utan för det som finns i. Lyckligtvis är det ”bara” en dag som eventuellt kan vara väck (förutom de två efterföljande som den var obrukbar) och jag tackar mig själv för att jag tog med dator och skötte backup varje kväll.

Hängslen, livrem, kassaskåp och så vidare. Vi har pratat om backup förut och jag skriver inte mer om det nu.

Så. Nu vet ni med andra ord lite vad som väntar på bloggen framöver. Utslängd i Indiska oceanen. Knappt 90 mil öster om Madagaskar. Omtalad som ett ställe för de som söker paradisiga saker.

Ja, Mauritius alltså. Inte bloggen.

Men. Jag ska börja med att landa hemma. Minnen, intryck och tankar ska sorteras och förhoppnings forma det som bland mycket annat blir blogginlägg om resan. Bra saker, mindre bra saker. Reflektioner. Idéer. Och inspiration till er. Om ni vill.

I väntan på det så får ni ett vykortsinlägg med spridda skurar från olika platser runt om på ön. Från ett ställe tusen mil hemifrån. Och det kändes verkligen som tusen mil. Mauritius var det. Och blir det.

Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel
Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel
Tamarina golfklubb
Tamarina golfklubb
Surfning på Mauritius
Surfning på Mauritius
Kvällsdrink i solnedgången
Kvällsdrink i solnedgången
Fågel på Mauritius
Fågel på Mauritius
Chamarel Waterfall
Chamarel Waterfall
Pamplemousses utanför Port Louis
Pamplemousses utanför Port Louis
Streetfood i Port Louis
Streetfood i Port Louis
På Mauritius södra ände
På Mauritius södra ände. Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu
Le Peninsula Bay Beach Resort
Le Peninsula Bay Beach Resort
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

14 KOMMENTARER

  1. […] Ena veckan går jag barbent i sandaler och känner mina sönderbrända ben efter ett par timmar för mycket i solen. För varje ansträngning rinner svetten längs ryggraden. Blir jag inte blöt av det så hjälper åskskurarna till, som med jämna mellanrum sköljer in över ett januarivarmt och cyklonomsusat Mauritius. […]

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.