Okej, jag får nog lov att konstatera att min Samsung S7 Edge har dragit sin sista suck. Efter att den frös på Mauritius (man borde inte kunna frysa där!) en andra gång så startade den kort och gott inte upp något mer. Så. Jag måste ha en ny mobil.

Vi vet ju alla att januari-februari är typ sämsta tiden på hela året att skaffa ny mobil (förutom en iPhone, den är ju nästan nysläppt). I slutet på februari äger Mobile World Congress 2018 rum, där ungefär alla mobilnyheter för det kommande året presenteras. Trender sätts och releasedatum presenteras. Och jag måste ju ha ny mobil.

Den enda rimliga mobilen just nu är faktiskt också en Samsung, trots att jag på knappt två år haft två S7:or som havererat. Men designspråk, kamera och IP68-klass tilltalar mig verkligen. Och så tänker jag att jag bara haft otur. Eh. Alternativa telefoner (Pixel 2 XL, OnePlus 5T, LG V30) faller på någon detalj och då vill jag inte bränna åtta-tio tusen på något jag på förhand inte blir nöjd med. Så. Jag drog sonika till stans två Elgiganten-butiker för att förhandla kring en S8. Mindre enhet. Större skärm. Snyggt format. Få en telefon direkt och slippa frakttider från näthandel. Jag måste ju ha ny mobil.

Jag kan tänka mig att binda om abonnemanget jag har och casha en del. En tolvmånaders bindningstid kändes lagom och en smula förhöjd månadsavgift, framförallt vill jag kunna bestämma själv. Halebop har en bra deal men eftersom Elgigantens lager hyser några S8:or så tänkte jag att de gärna blir av med dem. S8 är ju snart ganska ointressant när S9 presenteras om en månad. Och jag måste ju ha ny mobil.

Men nej. Tolvmånadersbindning gick icke hos Los Gigantos. 24 eller noll. Två år eller inget. De var inte ens sugna på att förhandla, trots att det ligger en hög med mobiler på deras lager som just nu bara kostar dem pengar. Alltså. Hur onödigt fyrkantig kan en box egentligen bli och hur svårt har egentligen vissa att ta sig ur den? Jag förundras lite varje gång och kanske allra helst nu. Jag måste ju ha ny mobil.

Well. Halebop, min operatör, har i alla fall fattat grejen. Där kan jag styra på tiokronan hur mycket jag vill höja min månadsavgift med samt både ett år, ett och ett halvt och två. Det är ju så det ska fungera och där kunden själv sätter sina villkor. Inte någon snorkig säljare på en stor elektronikkedja. Så grattis Halebop, ni har fattat grejen och jag kommer att shoppa hos er.

Jag måste nämligen ha en ny mobil.

5 KOMMENTARER

  1. Surt läge att hamna i minst sagt, sämsta tänkbara tajming med tanke på kommande lanseringar verkligen! Visst, det dröjer generellt någon månad till innan lanseringarna från MWC når butikerna, men ändå. Hoppas din nya Samsung lever lite bättre och lite längre nu bara! 🙂

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här