Londons trendigaste gata och kryssad bucketlist

Den har stått på min bucketlist ett tag och det var bara okunskap som gjorde att jag bommade den här när jag gjorde helg i stan 2012. Londons trendigaste gata ligger vare sig i Soho, Mayfair, Notting Hill eller Camden. Däremot ett långt men ändå stenkast från mysiga Covent Garden. En liten liten bit bort från den trendiga marknaden där krimskrams och gatuartister blandas upp med exklusiva mathål i väggen och flashiga märkesbutiker.

Mina damer och herrar. Låt mig presentera Dryden Street. Inklämd vid Drury Street och den går nog helt förbi om man inte känner till den. I ärlighetens namn tvivlar jag på att särskilt många ägnar intresse i den, utöver mig då.

I gatans nordöstra ände finns en pub och en klädbutik, i övrigt är det inte jättemycket att göra på de ungefär hundra meter som gatan sträcker sig. Men ändå. Att ha en egen gata smäller ändå så högt att jag satte upp det på min bucketlist och hade det som huvudmål min första heldag i London. Då promenerade jag ändå genom ett vårsoligt Hyde Park, trängdes vid Trafalgar Square, gick på musikal och upplevde Londons sena fredagkväll på vägen tillbaka till hotellet. Om det blir det ett eget inlägg.

Det kanske inte är det för någon annan, men för mig är Dryden Street absolut Londons trendigaste gata.

Dryden Street från Drury Lane Dryden Street - Londons trendigaste gata? Dryden Street Dryden & Dryden

Och så funderar jag på en sak till. Om äpplen som inte ramlar ner särskilt långt från träden. Är det här ännu en koppling till min ibland intressanta humor? Dryden Street möter Arne (Hegerfors) Street i en brittisk tegelsymbios av sällan skådat slag. Vi kan väl ta och suga på den karamellen lite, eller vad säger ni?

Så. Londons trendigaste gata. Lite så där halvnördigt. Lite så där charmigt. Lite sådär drydianskt. Har du varit där eller ska du dit?

Dryden Street och Arne Street

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

27 KOMMENTARER

  1. Haha! Själv har jag ju ett helt samhälle som heter Åsa, där allt heter Åsa. Åsa kyrka, Åsa skola, Åsa bibliotek. Där bor för övrigt den andra Åsa Winald som finns i världen.

  2. Av någon anledning har jag och min syrra sett några mer eller mindre trendiga butiker i Skottland som heter Annika eller Aneka. En med otrendiga tantkläder, en annan med matvaror som förmodligen redan passerat bäst före-datum.

    AnywaDryden Street? Sicken grej att (typ) få en gata uppkallad efter sig!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.