Tamarina – paradiset för två slagna hjältar

Efter att ha kört motorväg ett par-tre mil från flygplatsen kryssar vi nu bland några mindre vägar. Resan från Mauritius östkust till västkust har ändå gått betydligt smidigare än vi på förhand anade. Vi passerar efter en stund skylten som pekar mot Flic en Flac och fortsätter ytterligare några kilometer söderut, innan vi svänger in på Tamarina Road. Snart tar asfaltsvägen slut och den sista biten på en hålig grusväg blir riktigt skumpig.

”Sviterna efter cyklonen förra veckan!”

Vår taxichaufför meddelar att även om cyklonen Berguitta inte drog rakt över ön så ställde den ändå till med en del skada, som lokalinvånarna nu jobbade hårt med att rätta till. Vi ser en hel del naturlig bråte längs vägarna och jag hinner fundera över hur vårt boende för de kommande nätterna faktiskt kommer att se ut.

#tamarina

En trekvart efter att vi på ren chansning hoppat in i en taxi på flygplatsen står vi utanför entrén till Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel. Vi befinner oss några få kilometer söder om det turisttäta Flic en Flac, känt för sina magiska stränder. Just här, strax utanför den sömniga lilla byn Tamarin, känner vi oss dock väldigt långt från folkintensiva stråk. Snarare tvärtom. Tempot är lugnt. Folk går i godan ro runt i sina flipflops. Andra ska precis iväg på en golfrunda i värmen. De tropiskt säregna ljuden bryter tystnaden. Det är sånt man inte hör hemma. Här fastnar de direkt i öronen.

Vi blir mottagna som kungligheter, med en personlig rundvandring på hotellet. Spa-avdelning, de tre-fyra poolerna och de två restaurangerna. Hur det fungerar med deras gratis shuttlebussar, vilka aktiviteter vi enkelt kan ta oss till och den greenfee som ingår i priset. Plus att vi blir serverade frukost, vilket var en gudagåva efter en elva timmar lång nattflygning från Amsterdam. Det där med att ha lyxiga hotellvistelser hör verkligen inte till vanligheterna när det kommer till vårt resande.

Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel
Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel
Restaurangen på Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel

Det tar inte heller lång tid innan vi finner oss i atmosfären. Vi har inte fått vårt rum än men får ett temporärt rum att svida om i. Snart går vi själva barfota med en handduk på axeln, sådär rutinerat avslappnat som om vi aldrig gjort något annat. Ner till stranden. Vi har redan skymtat de inbjudande tvåmetersvågorna som Indiska oceanen kastar in mot Tamarina. Det perfekta mottagandet för två trötta själar.

Vi slänger oss i havet och njuter fulländat av vågorna, det varma vattnet och hur alla sinnen i hela kroppen liksom renas från tröttheten. Själavård, sanna mina ord. Paradiset på jorden och ett av mina härligaste ögonblick på väldigt länge. Livet. Här. Nu.

En kort stund senare somnar vi i solsängarna uppe vid poolen. Kanske inte det mest genomtänkta beslutet men där och då hinner vi inte tänka innan ögonen åker igen. Vi kommer få ångra det, några timmar senare.

Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel

Vårt rum, som vi får efter ett par timmar, är rymligt för en hel familj. AC:n svalkar gott efter några intensiva soltimmar. Balkongen vätter ut mot en lummig trädgård och där blir vi sittandes en stund med fötterna mot räcket och en kopp kaffe i handen. Ett litet vattenfall porlar nere vid poolen och palmerna rakt utanför rummet vajar lätt i januaribrisen.

Ambitionerna för den här dagen är inte särskilt stora. En promenad till golfklubben ”ett par kilometer bort” känns rimlig och där tänker vi att vi äter. Vi researchar vidare, samtidigt som vi sörplar vidare på kaffet. Någon av dagarna vill vi till Port Louis, vi tänker en sväng till djurparken vid Casela och så självfallet en rundtur på södra delen av Mauritius och Black River Gorges.

Vi lämnar rummet och anar fortfarande inte att våra stackars kroppar frenetiskt kämpar med vår solkyssta hud.

LÄS MER | Vykort från tusen mil hemifrån

Rummet på Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel
Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel
Innergården på Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel
En kopp kaffe på balkongen

Sex timmar senare är vi tillbaka på hotellet, efter en promenad i den fuktiga 30°C-värmen. Våra ”två kilometer” var fyra. Restaurangen på golfklubben hade stängt matserveringen och det enda jag fått i mig sedan frukost är en svalkande öl med magnifik utsikt. Det läker knappast en energitrött kropp och solfrossan efter förmiddagens äventyr på stranden har gjort sig påmind med besked.

Jag gör mitt bästa för att tänka bort mina brända ben. Solnedgången över Tamarina är sådär exotisk som man bara kan drömma om ibland. Långt där ute, där nästa landmassa är Madagaskar, sänker sig solen ner i havet. Samtidigt susar Singarpore Airlines-kärran från Johannesburg österut och lämnar en kritvit kondensstrimma efter sig.

Just där och då längtar jag inte efter en ny lång flygresa. Jag trivs väldigt bra där jag står. Ljudet av vågorna som kastar sig in är balsam både för själen, öronen och ögonen. Sorlet från restaurangen en bit bort påminner oss om att vi bör få i oss mat, efter dagens orutinerade äventyr. Jag trotsar hungern några sekunder och tar in stunden. Jag är i Tamarina, på Mauritius västkust. Det känns nästan overkligt, men är i allra högsta grad på riktigt.

Käre barn vad livet kan ge ibland.

Solnedgång över Tamarina
Tamarina, Mauritius

Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel

Hotellet ligger fem kilometer söder om Flic en Flac, rejält avskilt från andra stränder. På området finns det två restauranger och barer, fyra pooler varav en infinity med riktigt fin utsikt mot havet. Det går lösa både hel- och halvpension och med tanke på läget rekommenderar jag i alla fall halvpension. Gratis wifi finns men på rummet var det ganska svag täckning.

Som boende har man gratis greenfee på golfbanan, gratis shuttlebussar till Casela World of Adventures och det lilla köpcentrat vid Cascavelle. Från dessa platser kan man sedan ta lokalbussen vidare till Port Louis. Det går också att boka taxi till flygplatsen (cirka 500 SEK) eller en privat rundtur på ön (fem-sex timmar på södra delen för cirka 800 SEK).

Räkna med priser från drygt 2000 SEK per natt och rum. Läs mer på hotellets webbplats.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

11 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.