Veckans klåpare, fåntrattar och rasister

Jag vet inte var det var men förra veckan råkade jag på ovanligt många fjanterier. Högt och lågt. Lite här och där. Det blev tillslut så många energitjuvar att jag var tvungen att kräkas lite i munnen, ut på tangentbordet och vidare ut här på bloggen. Jag vill härmed varna känsliga läsare för ett inlägg som kanske inte höjer stämningen kring fikabordet. Eller så är det precis det som händer.

Well. Redo? Då kör vi.

SOS-meddelanden av misstag

På min Samsung S8 finns det en ganska smart SOS-funktion. När den är aktiverad går det med ett trippeltryck på låsknappen att skicka iväg ett meddelande till några egenvalda personer i kontaktlistan. Meddelandet innehåller ens position, en bild, ett kort ljudmeddelande och ett meddelande om att man behöver hjälp.

På min Samsung S8 finns det en ganska smart funktion för att snabbstarta kameran. När den är aktiverad öppnar jag kameran med två tryck på låsknappen.

Min Samsung S8 laggar ibland så när jag ska starta kameran med dubbeltryck på låsknappen så händer det inget direkt. Då kan man, av ren reflex, göra om dubbeltrycket. Ja, ni har väl redan gjort matten vid det här laget. Eftersom då telefonen tycker att man har tryckt tre gånger så går det ut ett SOS-meddelande.

Mina närmaste fick inte mindre än tre SOS-meddelanden från mig när jag var i London. Allt på grund av att telefonen laggade och inte svarade på mitt dubbeltryck när jag skulle starta kameran.

På en skala, hur korkat är det att lägga de här funktionerna bredvid varandra?

“Nu är det snart dags för resan!”

Alla dessa mail! Snark! Jo, det var jag som bokade och rimligtvis har jag stenkoll på att jag om två veckor ska bo på ett speciellt ställe. Hotels.com, Airbnb, Booking.com och alla andra – tro mig. Ni behöver inte skicka ut mail om det där. Min inkorg är pretty much ganska full ändå utan er hjälp. Tack på förhand.

Förresten. Om jag precis kommit hem från en weekend i Bremen så behöver ni inte skicka ut fler mail om andra hotell i Bremen om jag “ska dit igen”. För det ska jag högst troligt inte. 

Kort och gott – sluta att fylla min inkorg!

Expressen fick mig på kroken

Clickbait. Eller snarare, att själv gå på en clickbait. Det hände i veckan och för det skäms jag. “Passagerare fes så illa att planet tvingades nödlanda” löd rubriken och ja, jag klickade in. För att givetvis mötas av att så inte alls var fallet. Jag kan nu avslöja sanningen för er, så ni själva slipper gå in på sajten. En passagerare fes såpass mycket att slagsmål efter en stund utbröt. Och det var alltså slagsmålet som tillslut tvingade planet att “nödlanda”.

Alltid lika intressant att se ordvalet “nödlandning” för övrigt.

Fyra saker vill jag säga till Expressen:

  1. Sluta med era tramsiga rubriker, det är ni själva som blir förlorare i längden.
  2. Sluta direktuppspela era videos i artiklarna.
  3. Om ni nu ändå ska göra ett meningslöst videoreportage om det, ha med rätt flygbolag i klippmaterialet era lata okunniga odågor.
  4. Jag kör adblocker så… up yours. Klåpare.

Flygplan

Liverpools fans och den sanna (rasistiska) sidan

Hur insatta är ni i Evra-Suarez-skandalen för några år sedan? Inte? Så här. Fotbollsspelaren Luis Suárez, då i Liverpool, kastade rasistiska glåpord mot dåvarande ManUnited-spelaren Patrice Evra. Detta hände i en ligamatch 2011 varpå Suárez efter mycket om och men fälldes. Han stängdes av i åtta matcher och åkte på ungefär en halv miljon kronor i böter.

Slutar det där? Icke. Under hela processen backas Suárez upp av både klubb och fans i Liverpool (japp, det trycktes t-shirts i hans försvar och så vidare), som av någon anledning tycker att det är okej att stötta en för rasism dömd spelare.

Suárez själv? Han begärde att få lämna lilleklubben och spelar sedan 2014 i Barcelona.

Slutar det DÄR då? Nej nej. I lördags var Evra tillbaka på Anfield (Liverpools hemmaarena), nu som spelare i West Ham. Att en före detta United-spelare buas ut på Anfield är inga konstigheter. Att det, när Evra hade bollen, sjöngs sånger om Suárez är dock betydligt mer anmärkningsvärt och lägger en blöt, kall och rasistisk handduk över hela klubben.

Jag tycker det är vidrigt och osmakligt. Sedan får Liverpool-supportrarna säga vad de vill. De hade chansen att ta avstånd från det där i lördags men tog den inte, vilket syntes med all tydlighet både på Anfield och i Twitterflödet. Sorgligt. Bara så jävla sorgligt. Framförallt när huvudpersonen själv (Suárez alltså) inte ens är kvar i klubben.

Well. Twenty times. Det får avsluta den här diskussionen.

Old Trafford, Manchester

Sådär. Det kändes oerhört skönt att få kräkas ut på tangentbordet en sväng. Nu tar vi måndag med allt vad det innebär. En kaffe, bli på bra humör och se fram emot resten av veckan. 

Well. Redo? Då kör vi.

Kaffe på en måndag

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Håller verkligen med om detta med Expressen! Innehållet i dessa clickbates har blivit otroligt lågt. Om man någon gång klickar blir man bara irriterad. Men jag höll mig faktiskt från att klicka på den om den fisande resenären 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.