Vinter, sommar och rekord – tack januari!

Så var årets första tolftedel ett avslutat kapitel. Sedan kommer jag i och för sig ta med mig delar av januari in i februari, i alla fall i bloggen. Det finns nämligen en hel del att skriva om och då framförallt årets första långresa.

Men. Januari 2018 var det och här är i korthet vad som hände.

Vinter. Har ni hört talas? Jag tror faktiskt att början av månaden var en av de finaste perioder jag upplevt under de åren jag bott i Östersund. Gnistrande vackert, med tjocka snötäcken över granar och träd. Som en sagovärld. Alla promenader var en fröjd, oavsett om det var tidig morgon och jag knappt var vaken eller en skön lördagsförmiddag efter en mugg kaffe. Episkt.

Surfbukten på Frösön Badhusparken i Östersund

Jag tränade också vidare enligt plan och fick också in ett par löppass. Alldeles för få med tanke på att Göteborgvarvet närmar sig med stormsteg men jag tröstar mig mig med svettiga pulspass istället. Bättre än inget.

Jag stack också till Trollhättan en sväng och hängde med familj och vänner. Det blir inte jättemånga resor dit ner sedan ett par-tre år men jobbar på att åtgärda det.

Just det, jag bloggade om det första året med privatleasing och gav förhoppningsvis svar på några av de frågor som jag fått från både er bloggläsare och bekanta under året.

Så. Sista tredjedelen av månaden var dedikerad åt icke-hemma. Vi började med att flyga med KLM från Stockholm och spendera en natt i ett kylslaget men vackert Amsterdam. Det här var faktiskt, mig veterligen, första staden utomlands som jag och Maria återvänder tillsammans till. Väl där testade jag GPS-prylen KLM CareTag som guidade oss runt i stan, innan vi efter ett dygn drog vidare söderut.

Vatten under broarna i Amsterdam

Långt söderut.

Till Mauritius. Det har inte blivit så mycket blogg om det än men det är en av januarigrejerna jag tänker ta med mig in i februari, förmodligen i mars också. Det finns mycket att skriva fast hittills har jag bjussat på några vykort från ön.

Sönderbrända ben, en havererad mobiltelefon och en del regn. Ja, fast det är ju den fantastiskt vackra ön jag minns mest. Med den fuktiga värmen. Med vågor från Indiska Oceanen att kasta sig i och ett mysigt boutique-hotell precis vid havet.

Många nya rekord blev det på den här resan. Längst österut (några grader öster om Dubai). Längst söderut. Längst hemifrån med 10030 kilometer. Plus längsta flygresan, jag tror bestämt att den spöade både LAX-ARN och SFO-CDG utan att direkt kunna bevisa det.

Surfning på Mauritius

Ett dygn efter att vi landat på Frösön efter Mauritius-resan satte jag mig i bilen och åkte till Åre. WinterWorkation med Influencers of Sweden gick av stapeln på Holiday Club och det var bara att byta badsandaler och shorts till skidutrustning och minusgrader. Jag lyckades dessutom få till morgonskidåkning och det kan eventuellt ha varit en av de bästa timmarna jag haft i en skidbacke. Någonsin.

Åtta i Åttan
Åtta i Åttan. Foto: C. Muda / matochresebloggen.se

En sista sak om januari. Ni läsare. För den här månaden är ni rekordmånga som läst rekordmycket här på bloggen och det tackar jag ju så klart ödmjukast för. Lite som vanligt verkar ni vilja bestiga Kebnekaise och även få tips om långflygningar.

Det är så jäkla roligt att se att ni blir fler och fler som hittar hit och att ni även kör kommentarsfältet där det behövs. Jag gillar verkligen det, att ha kontakten med er även om jag inte är jättesnabb på att svara alla gånger (men jag jobbar på att bli bättre).

Fortsätt gärna läsa och ni är också välkomna att lämna förslag på inlägg eller komma med frågor som jag kan besvara i blogginlägg framöver. Och om inte, så får ni stå ut med Mauritius-fokus framöver. Det kanske fungerar det också?

Februari! Nu kör vi!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Så mycket resande – så roligt! Ser fram emot att läsa mer om resan till Mauritius! Snöbilderna i det här inlägget vinner dock ändå – alltså, magiska!!

    Mvh från Helsinki som just fått cirka 2 decimeter snö.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.